Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música de Mataró obre el període de preinscripció per al curs 2010-2011

Escoltar

L’Escola Municipal de Música de Mataró obre el període de preinscripció per al curs 2010-2011

L’oferta educativa s’amplia a una vintena d’instruments

L’Escola Municipal de Música de Mataró va obrir el passat dilluns 17 de maig el període de preinscripció per als nous alumnes de cara al curs 2010-2011. El termini de preinscripció s’allargarà fins al proper divendres 4 de juny.




Les sol·licituds es poden presentar tant a l’Institut Municipal d’Educació (baixada de les Figueretes, 1, 2n pis) com a les diferents Oficines d’Atenció Ciutadana o els punt d’atenció dels centres cívics.




Poden presentar sol·licituds les persones que hagin nascut abans de l’any 2006, aquest inclòs, i es pot optar a participar en alguns dels següents programes:

 

Programa d’iniciació:

- Música i moviment, nascuts/nascudes els anys 2003, 2004, 2005 i 2006.

- Conjunt Orff, nascuts/nascudes els anys 1999, 2000, 2001 i 2002.

- Cor, nascuts entre el 2006 o abans.



Programes de formació bàsica 1:

- Nascuts l’any 2002, o abans.



Programes de formació bàsica 2 i avançada:

- Es realitzarà una prova de nivell per adjudicar el grup i/o nivell més adequats.

 

Conjunts vocals i instrumentals:

- Sempre que hi hagi plaça vacant de l’especialitat i el nivell requerits.





Sistema d’adjudicació de places



Quant al sistema d’adjudicació de places serà el següent: si el nombre de demandes és igual o inferior al nombre de places ofertades, tots els sol·licitants, sempre que acompleixin els requisits, seran admesos. Si pel contrari és major el nombre de demandes que el de places vacants es procedirà a baremar les sol·licituds presentades dintre del termini. En última instància, si encara persistissin empats, l’ordenació de les sol·licituds afectades es faria d’acord amb el resultat d’un sorteig públic.

 



Calendari del procés

 

- Presentació de sol·licituds de preinscripció 17 de maig al 4 de juny.

- Publicació de les llistes de sol·licituds amb les puntuacions obtingudes 11 de juny.

- Termini de reclamacions a la puntuació obtinguda 14, 15 i 16 de juny.

- Sorteig del número de desempat 17 de juny (12.30 h).

- Publicació de les llistes definitives d’alumnat admès 18 de juny.

- Període de matriculació, a partir del 28 de juny.





Novetats del curs 2010-2011




El nou curs presenta algunes novetats respecte l’any passat. L’oferta educativa abasta més d’una vintena d’instruments dels àmbits de les músiques moderna, tradicional i clàssica.



D’una banda, en l’àmbit de la música tradicional, s’oferiran a l’escola Antonio Machado classes de flabiol, percussió, gralla i acordió diatònic i, a més de la cobla de flabiols i del grups de gralles, es crearà un grup d’arrel-fusió.



D’altra banda, l’escola augmentarà sensiblement l’oferta en instruments de vent metall i percussió. Així és potenciarà la banda que funciona a l’escola Rocafonda i la Big Band de l’escola Antonio Machado amb classes de trompeta, trompa, trombó, bombardí i tuba.

A més, l’escola oferirà classes de cant modern integrades al combo que s’ofereix a l’Institut Miquel Biada.


 

Per últim cal destacar que l’EMMM, que ja ha rebut la pertinent autorització del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, començarà a desenvolupar l’any vinent els programes formatius més avançats i, específicament, el de preparació de les proves d’accés al grau superior de música, en el qual l’alumnat cursa –a més de l’instrument i els diversos conjunts- assignatures com harmonia i anàlisi, arranjaments, percepció auditiva, història de la música i improvisació. Aquest programa es desenvolupa preferentment a les instal·lacions de l’Institut Miquel Biada.

 

L’Escola Municipal de Música de Mataró va iniciar l’activitat el curs 2009-2010 en què ha comptat amb més de 800 alumnes matriculats. Per tal d’apropar a tots els ciutadans de Mataró a les possibilitats d’aprendre i de practicar la música, l’EMMM ha optat per un model organitzatiu descentralitzat.



Per tant, les classes de l’àmbit d’iniciació continuaran desenvolupant-se a 18 escoles de la ciutat, amb activitats com el cant coral, el conjunt Orff i la música i el moviment. Les classes d’instrument, es desenvolupen a 5 centres educatius de la ciutat, a partir de la formació de diferents conjunts instrumentals, com una orquestra de corda, una banda d’instruments de vent, una Big Band, combos, un consort de flautes de bec, un grup de guitarres o diversos grups de música tradicional.