Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM crearà un aplicatiu virtual per a la recerca de locals comercials disponibles a Mataró

Escoltar

L’IMPEM crearà un aplicatiu virtual per a la recerca de locals comercials disponibles a MataróLa presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha signat avui un conveni de col•laboració amb representants de diverses immobiliàries i associacions de la ciutat per tal d’impulsar la creació d’un aplicatiu a Internet que faciliti l’ocupació dels locals comercials que estiguin disponibles a la ciutat i d’aquesta manera contribuir a què hi hagi menys rotació.Aquest motor de cerca formarà part d’un plataforma a Internet més àmplia que oferirà diverses eines virtuals als comerciants. 
Les parts signants de l’acord són, a més de l’IMPEM, BiG Immobles, Finques Bonamusa, Finques Pous, Finques Castellà, Servi-Finques, la Cambra de la Propietat Urbana de Mataró i El Maresme, l’Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró i la Unió de Botiguers de Mataró.
Els eixos principals de l’acord estableixen que serà l’IMPEM qui dissenyarà, crearà i posarà en marxa l’aplicatiu. L’IMPEM assumirà també els costos de la campanya de comunicació per al seu llançament i cercarà fonts de finançament per al projecte.
Per la seva banda, la tasca d’entrada de dades i actualització de les ofertes de locals buits correrà a càrrec de la Cambra de la Propietat Urbana de Mataró i el Maresme i de les immobiliàries signants de l’acord.
La Unió de Botiguers i l’Associació de Comerciants i Professionals del Nou Centre de Mataró serien els encarregats de difondre la borsa de locals comercials buits entre els seus associats i entre aquelles agrupacions empresarials que tinguessin per objecte la implantació d’activitats comercials.


La plataforma virtual del comerç de Mataró es dirà aparadormataro.cat


El nou motor de cerca de locals comercials serà una de les eines que contindrà la plataforma 2.0 que està desenvolupant l’IMPEM sobre comerç de Matarói que serà accessible des del domini aparadormataro.cat.
aparadormataro.cat sorgeix de la necessitat, evidenciada a través dels esmorzars sectorials de comerç, de crear un fòrum virtual sectorial que actuï com una eina de col•laboració i cooperació sectorial per a la millora competitiva del comerç.
Altres eines de la plataforma, que es preveu estigui activa a finals de 2010, seran un espai de fòrum, aplicacions d’interès pel sector comercial com documents sobre normativa comercial per establiments ja implantats, informació per a l’obertura d’un nou comerç, l’observatori comercial de Mataró o notícies.
Aquesta iniciativa promoguda per l’IMPEM se suma a d’altres recents promogudes per part del sector comercial que evidencien la importància de vehicular les noves tecnologies a la promoció i gestió del sector comerç.