Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM editarà la guia “Com obrir un comerç” que assessora els emprenedors sobre com obrir un establiment

Escoltar

L’IMPEM editarà la guia “Com obrir un comerç” que assessora els emprenedors sobre com obrir un establiment

És fruit d’un conveni signat amb la Confederació de Comerç de Catalunya

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, i el vicepresident de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Jordi Vilaprinyó, van signar ahir un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’IMPEM, per tal de contribuir a l’assessorament a nous emprenedors sobre quins passos seguir per obrir un establiment comercial, editarà la guia “Com obrir un comerç”.




Aquesta publicació elaborada per la CCC, en el marc de la campanya “Oberts al català”, s’oferirà ara amb els continguts especialment adaptats a la realitat administrativa i legal de Mataró. 




La guia pràctica recull els aspectes més rellevants a l’hora d’iniciar una activitat comercial per afrontar amb garanties un procés que pot resultar complex ja que comporta diversos tràmits i gestions.




Alguns dels temes que tracta són:


Abans d’iniciar l’activitat: com obtenir el dret d’ocupació del local; com obtenir la llicència municipal d’activitat; com sol•licitar la llicència d’obres.


Un cop iniciada l’activitat: què és la declaració censal d’inici d’activitat; com inscriure’s a la Tresoreria de la Seguretat Social; com i quan cal contractar i assegurar els treballadors, així com altres informacions d’interès com els serveis i avantatges d’associar-se comercialment; què garanteix adherir-se a la Junta Arbitral de Consum o quina és la normativa comercial bàsica que cal tenir en compte. “Com obrir un comerç” també inclou una llista d’adreces i telèfons d’utilitat.




La guia estarà disponible a diferents emplaçaments on existeixi un servei d’atenció al futur empresari i se’n publicaran 1.000 exemplars.



La publicació compta amb el suport del departament d’Innovació, Universitats i Empresa, de la Secretaria de Política Lingüística i de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya, i de l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona.