Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM rep més de 425.000 euros per desenvolupar el programa “Treball als barris”

Escoltar

L’IMPEM rep més de 425.000 euros per desenvolupar el programa “Treball als barris”

Es pretén fomentar l’ocupació a Cerdanyola, Rocafonda, El Palau i l’Escorxador

La presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, la presidenta del Pla Integral de Rocafonda-El Palau-Escorxador, Quiteria Guirao, i la presidenta del Pla Integral de Cerdanyola, Carme Esteban, han presentat avui en roda de premsa la subvenció de 425.390,74 € atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya per a la realització de diferents programes en el marc del projecte “Treball als barris”. Aquesta subvenció s’atorga únicament a aquells barris que han obtingut prèviament una convocatòria dels ajuts de la Llei de Barris, com és el cas de Cerdanyola i Rocafonda, El Palau i l’Escorxador.



El projecte “Treball als barris “ el formen diferents programes que gestionarà l’IMPEM, destinats a contribuir al desenvolupament econòmic i l’ocupació, així com a la creació d’eines i instruments per afavorir el comerç als barris de Cerdanyola, Rocafonda, El Palau i l’Escorxador.




Els programes es duran a terme des del Servei d’Ocupació de Mataró, la Secció d’Empresa i el Servei de Promoció de Ciutat de l’IMPEM.

 



Programes del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM)

 

El Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) durà a terme 4 projectes:



1.-SOM Joves: programa adreçat a facilitar la inserció laboral mitjançant un acompanyament integral i intensiu estructurat al voltant del projecte professional de cada jove. La subvenció per a aquest projecte és de 90.732 €.

 

2.-Acció professionalitzadora en l’especialitat de manteniment i reparació d’embarcacions nàutiques: persegueix oferir la formació adient en competències tècniques d’un mínim de 15 persones desocupades en aquest àmbit professional. Aquest projecte rep 59.353 €.

 

3.-Prospecció als barris: vol reforçar les actuacions que ja es desenvolupen a la ciutat als barris de Cerdanyola, Rocafonda, El Palau i l’Escorxador en l’àmbit de la prospecció, per tal de conèixer les necessitats de les empreses amb especial èmfasi en el capital humà. Es destinen 44.196 €.

 

4.-Situa’t: programa adreçat a donar a conèixer la situació i el funcionament del mercat de treball, amb especial atenció als aspectes més rellevants a nivell local, per tal de reforçar els processos d’orientació i inserció laboral. La subvenció per a aquest projecte és de 68.196 €.

 

4.-Plans d’ocupació: dirigits a generar contractació de  persones en situació de desocupació, amb prioritat d’aquelles que es troben en situacions de vulnerabilitat social. Els projectes en què s’ocuparan seran d’àmbit social o d’interès general. Els contractes permeten adquirir unes competències bàsiques per millorar les competències professionals i d’accés al mercat laboral de les persones beneficiàries. Les persones contactades treballaran en diferents llocs de l’ajuntament.

 

Els Plans d’ocupació aprovats han estat els següents:

           

            Tècnic/a auxiliar dinamització: 2

            Auxiliar informació: 2

            Auxiliar inspecció: 1

            Peó: 4



L’import de la subvenció rebuda per a aquest projecte és de 90.817,74 €.





Programa de la Secció d’Empresa

 

1.-“Cercle de dones empresàries del Maresme”: programa dirigit a sensibilitzar i captar l’interès del col·lectiu de dones empresàries i treballadores dels barris de Cerdanyola, Rocafonda, El Palau i l’Escorxador, per tal de fomentar la creació d’un espai de debat, d’intercanvi d’experiències, coneixements i formació empresarial que faciliti la generació de sinèrgies, col·laboracions i difusió d’idees entre aquest i altres col·lectius de dones del Maresme. La subvenció per a aquest projecte és de 60.196 €.





Programa del Servei de Promoció de Ciutat

 

1.- Edició de les guies d’informació i assessorament a l’activitat econòmica terciària: “Tot el que necessites saber” i “Com obrir un comerç”. Dos instruments de comunicació adreçats a informar les persones responsables de les activitats econòmiques dels territoris objectes del programa o a les que tenen previst implantar-s’hi, sobre la normativa existent, per tal de reduir les possibilitats d’incórrer en infraccions o situacions de competència deslleial i discrepàncies entre diferents negocis. La subvenció rebuda ha estat d’11.900 €.





Valoració del programa “Treball als barris” corresponent al 2009



Durant la roda de premsa també s’ha fet una valoració de les actuacions dutes a terme dins el mateix programa “Treball als barris” des de desembre de 2008 i fins desembre de 2009.

Les dades pel que fa als diferents programes són les següents:

 

1. SOM Joves: van participar en el programa 67 joves, 17 noies i 50 nois d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys. Quant a la distribució per barris, 21 eren de Rocafonda, 35 de Cerdanyola, 5 del Palau i l’Escorxador i 6 d’altres barris.

 

2. Situa’t: 344 persones (148 dones i 196 homes) van formar part del programa Situa’t general, mentre que 788 (380 dones i 408 homes) ho van fer del Situa’t sectorial adreçat específicament a determinats sectors. 2.165 persones (1.301 dones i 864 homes) van participar en les sessions informatives. En total un 45% dels participants del programa Situa’t eren dels barris de Cerdanyola, Rocafonda, El Palau i l’Escorxador.



3. Prospecció als barris: es van visitar 326 empreses, 164 a Rocafonda, El Palau i l’Escorxador, i 162 al barri de Cerdanyola.



4. Ús de noves tecnologies i fractura digital: es van realitzar dues accions.



-Acció 1: per millorar l’ocupació de les dones desocupades en edat activa i sense coneixements informàtics. Es van impartir 46 tallers de diferents matèries relacionades amb les noves tecnologies en què van participar 429 dones.

 

-Acció 2: per estimular i accelerar el naixement de projectes d’autoocupació amb l’ús de les TIC amb 52 dones ateses.

 

5. Plans d’ocupació: es van contractar 9 persones en tasques relacionades amb el desenvolupament de les accions en els barris i en millores dels serveis per als ciutadans.

 

6. Foment al desenvolupament local: les accions van consistir en el desenvolupament d’estudis i campanyes de comunicació:



- Estudi sectorial sobre la realitat comercial als barris de Cerdanyola i Rocafonda.

- Estudi de viabilitat sobre la possible implantació d’un mercat municipal fix.

- Campanya de comunicació per fomentar el consum de comerç de proximitat dels barris.

- Acció de benchmarking i prospecció per definir el model urbanístic dels carrers comercials.