Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Obra Social “la Caixa” comença a construir la promoció de 78 habitatges de lloguer assequible a Mataró

Escoltar

L’Obra Social “la Caixa” comença a construir la promoció de 78 habitatges de lloguer assequible a Mataró

Els pisos seran de lloguer assequible per a joves

L’Obra Social "la Caixa" ha iniciat la construcció dels 78 pisos de lloguer assequible que promou a Mataró en el marc del seu programa d’Habitatge Assequible. La nova promoció està situada al passeig del Rengle i es destinarà a un dels col·lectius amb més dificultats d’accés a un habitatge: els joves d’entre 18 i 35 anys.



El passat mes de juny, l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, i representants de “la Caixa”, van signar el conveni de col·laboració per fer possible la construcció d’aquesta promoció.


 

Els pisos tindran una superfície d'entre 43 i 64 m² útils, una o dues habitacions, així com plaça d’aparcament vinculada. El preu del lloguer serà inferior al del mercat d’habitatges de protecció oficial (HPO) no superant els 300 euros mensuals (IBI i despeses comunitàries a banda).

 

Els 78 habitatges s’adjudicaran mitjançant sorteig davant notari per una renda de lloguer mensual inferior al preu establert per als habitatges de protecció oficial (HPO).

 

Com a la resta de promocions del programa d'Habitatge Assequible de l'entitat, la promoció de l'Obra Social "la Caixa" a Mataró es construirà segons uns criteris i unes tecnologies respectuosos amb el medi ambient i amb la intenció de facilitar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

 

Els contractes d'arrendament seran per un període inicial de cinc anys, renovables en cas de continuar complint amb els requisits de la normativa de protecció oficial.

 

 

Cinc anys del programa d’Habitatge Assequible

 

"la Caixa" edificarà més de 4.000 immobles arreu de l’Estat fins al 2012 en el marc del programa d’Habitatge Assequible de l’Obra Social, la qual cosa representa una inversió de 710 milions d’euros.

 

La primera part de la iniciativa, adreçada als joves i a la gent gran, es desenvolupa en tres fases que sumen més de 3.000 pisos. Els sòls emprats procedeixen, en alguns casos, d’acords amb els ajuntaments. Actualment s’han lliurat un total de 1.530 habitatges i està previst lliurar-ne 600 més durant el que queda de 2009 i començaments de l’any 2010.

 

Elprograma està construint 1.000 habitatges més destinats a famílies, obtinguts a partir d’acords assolits amb promotors arran de la crisi. D’aquesta manera l’entitat financera posa els seus actius immobiliaris al servei de l’Obra Social amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels ciutadans.

 

  

Un compromís amb les necessitats socials



El foment de l’ocupació entre col·lectius desfavorits, l’atenció a les persones amb malalties avançades i els seus familiars, la promoció de la vacunació infantil en els països amb rendes baixes i la concessió de microcrèdits socials o financers a través de MicroBank són, juntament amb el programa de superació de la pobresa infantil, CaixaProinfància, han estat algunes de les prioritats estratègiques de l’Obra Social per al 2009. L’objectiu fonamental: donar oportunitats a les persones.