Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple torna a 4 piscines de Mataró aquest cap de setmana

Escoltar

La campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple torna a 4 piscines de Mataró aquest cap de setmana

La campanya Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple torna a celebrar-se el proper diumenge 11 de juliol a gairebé totes les piscines de Catalunya i alguns punts de l’Estat espanyol en la que serà la seva 17a edició.



A Mataró seran quatre els centres esportius que participaran oferint activitats lúdiques i festives al voltant de les piscines per “mullar-se” en solidaritat amb els afectats per aquesta malaltia. 


Concretament seran la Piscina Municipal, que ho farà dissabte 10 de juliol, i el Centre Atlètic Laietània, el Centre Municipal d’Esports “El Sorrall”, el Centre Natació Mataró, que hi participaran diumenge 11. 

 





Programa d’activitats a les instal·lacions

 

Les quatre piscines participen en dies condicions i maneres diferents. En algunes es compta amb la col·laboració de l’Associació Voluntaris pel Futur i també hi haurà activitats extraordinàries per fer la jornada més atractiva. A totes es vendran productes de la campanya i es recolliran donatius, que es destinaran íntegrament a la FEM. Al telèfon d’atenció ciutadana (010) s’ofereix informació relativa a les activitats i modalitats d’accés a cada instal·lació, que són:

 

. A la Piscina Municipal (avinguda del Velòdrom, 25) les activitats tindran lloc dissabte 10 de juliol, i no diumenge 11 de juliol com a la resta de centres. Entre les 9 i les 13.45 h, coincidint amb la Festa de l’Usuari es podrà participar de: natació amb aletes, bateig d’immersió organitzats per (SPAS), espai de jocs a la piscina gran i activitats diverses a la piscina petita. Les persones que no disposin de carnet de soci de la piscina hauran de fer una aportació mínima de 2 € per accedir al recinte.

 

A més, per recaptar fons, s’organitza una tómbola amb obsequis cedits per diferents col·laboradors i es venen els articles de la Fundació Esclerosi Múltiple. L’Associació Voluntaris pel Futur serà l’encarregada de fer la inscripció dels participants, el control dels metres que es vagin nedant i d’altres tasques de suport a l’organització.

 

 

- El Centre Natació Mataró (passeig del Callao s/n), diumenge 11 de juliol. Les instal·lacions estaran obertes de 9 a 15 h. Els seus usuaris podran participar a les activitats d’aiguagim i submarinisme. En aquest centre l’accés serà únicament per als socis. 

 

- El Centre Municipal d’Esports “el Sorrall” (ronda de Josep Tarradellas, 103), diumenge 11 de juliol. Les instal·lacions estaran obertes de 9 a 13.45 h.  Els participants hauran de pagar un tiquet d’ús puntual, la recaptació de la qual es destinarà íntegrament a la FEM. 

 

- El Centre Atlètic Laietània (Torrent de la Llebreta, 27, Urbanització La Cornisa), diumenge 11 de juliol. Les instal·lacions estaran obertes de 10 a 14 h. En aquest centre l’accés serà únicament per als socis. 

 

 

En l’edició del 2009 a Mataró es van adherir les mateixes piscines, i van comptar amb una participació de 543 usuaris. La recaptació acumulada va ser de 2.815,01 € i 278.350 m nedats.

 

Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple és una campanya que promou la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i gaudeix d’un ampli suport de les administracions locals, les diputacions i dels consells comarcals. És una jornada de natació solidària que suposa alhora un acte de participació ciutadana i de recaptació de fons, amb l’objectiu de crear serveis per a les persones afectades, millorar l’atenció sociosanitària que reben, motivar la inserció de persones amb discapacitat i donar suport a la recerca mèdica d’aquesta malaltia.

 

La campanya pretén sensibilitzar la població i mostrar solidaritat cap a les 30.000 persones que pateixen aquesta malaltia a tota Espanya. És un dels actes de solidaritat més importants que es fan, ja que compta amb la participació d’aproximadament 1.200 voluntaris, que són essencials per organitzar les activitats.