Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La dansa prendrà un any més els carrers de Mataró amb el Festival Dies de Dansa

Escoltar

La dansa prendrà un any més els carrers de Mataró amb el Festival Dies de Dansa

Les actuacions al municipi es concentren el 2 de juliol

Mataró participa una edició més, i ja en són quatre, a Dies de Dansa, un dels festivals de dansa en espais urbans més importants a nivell internacional. Divendres 2 de juliol els mataronins podran gaudir de manera gratuïta d’algunes de les millors companyies internacional, nacional i local que transformaran l’espai urbà en un escenari de dansa a l’aire lliure.

 

El president de l’Institut Municipal d’Acció Cultural, Sergi Penedès, i el director artístic del festival, Juan Eduardo López, han presentat aquest matí en roda de premsa el programa previst a Mataró com a subseu del festival.

 

Dies de Dansa, Festival Internacional de Dansa Contemporània en Paisatge Urbans celebra enguany la seva XIX edició. El festival, que preveu actuacions de l’1 al 5 de juliol, se celebra conjuntament a Mataró, Barcelona, Sitges i Sabadell.

 

El festival ofereix un ventall d’actuacions gratuïtes on destaquen l’ús de diferents llenguatges, les noves tendències i amb companyies de diferents procedències. Un país destacat aquest any per la quantitat de companyies que aporta és la República de Corea, amb 7 companyies participants al festival, una de les quals visitarà Mataró.

 

 

Actuacions a Mataró

 

La participació de Mataró al festival es concentra el divendres 2 de juliol. A partir de les 19.00 hores començaran a la plaça de l’Ajuntament les actuacions de la companyia cubano-espanyola La Macana, que presentarà els espectacle “Ven” i “Cola de Gallo” –aquest darrer en col·laboració amb la plataforma artística EMBER –, i la coreana Sun-A-Dance, amb els espectacles “Waves” i “Performing Dream”.

 

La resta de les actuacions es faran a la plaça de Santa Maria on es podran veure la companyia resident de la ciutat Trànsit Dansa, la mataronina LaKriado acompanyada del tenor Antonio Comas i els alumnes de dansa de l’Aula de Teatre de Mataró.

 

Trànsit Dansa presentarà “Rrrojo”, una coreografia de 15 minuts de l’estadounidenc Maurice Fraga que represneta tot allò que ens espanta, ens avisa i ens atrau. Per la seva banda, Ana Criado ofereix una col·laboració amb el músic Antonio Comas per presentar la peça “Seducció, primera aproximació per a veu i dansa (kedem a l’esglèsia)”.

 

La participació mataronina la tanquen els alumnes de l’Aula de Teatre de Mataró que presentaran una adaptació de la peça “Six Dance” de Jiri Lylian, amb un to irònic i grotesc.