Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La preinscripció escolar per al curs 2010-2011 comença amb canvis en el calendari

Escoltar

La preinscripció escolar per al curs 2010-2011 comença amb canvis en el calendari

El proper curs començarà la segona setmana de setembre

La presidenta de l’Institut Municipal d’Educació, Conxita Calvo, ha presentat avui el nou calendari de la preinscripció escolar i les novetats del curs 2010-2011.



Demà, 2 de febrer, s'inicia el període de preinscripció escolar per al curs 2010-2011 en l'educació infantil, la primària i la secundària obligatòria. El gruix de les sol·licituds de preinscripció es concentren en el curs de P3 i en el de 1r d'ESO. Les escoles bressols faran les preinscripcions del 3 al 14 de maig.


 

Enguany, els nens i nenes que comencen a P3 són els nascuts el 2007, actualment 1.511, que disposaran de 59 línies de 25 alumnes cadascuna (1 línia més que l'any passat), 35 en el sector públic i 24 al privat concertat.



Pel que fa a 1r d'ESO, són els 1.169 joves que estan cursant 6è de primària als centres públics i privats concertats per als quals s'ofereixen 44 línies de 30 alumnes, 18 al sector públic i 26 al privat concertat.

 

Com cada any, l'Institut Municipal d'Educació (IME) ha editat la Guia de l'Ensenyament Públic i Concertat a Mataró 2010. La guia ofereix informació sobre tots els centres: escoles bressol municipals, centres d’educació infantil, primària i secundària, programes de qualificació professional inicial, centres de formació d'adults, estudis universitaris, Escola Oficial d'Idiomes, Escola Municipal de Música, Centre Municipal de Formació Permanent Tres Roques i l'Espai Infants i Família. A més d'un plànol de situació i informació sobre l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).



L'IME ha editat també un fulletó on s'explica com fer la preinscripció pas a pas als centres de primària i secundària, des d'on recollir l'imprès fins a formalitzar la matrícula. S'inclou també un calendari de les dates de preinscripció, els criteris que puntuen en les sol·licituds, un mapa de les àrees territorials de proximitat i informació sobre la documentació a presentar i la documentació acreditativa dels criteris de prioritat.



D'aquest fulletó s'han editat 2.700 exemplars que, juntament amb la Guia de l'Ensenyament Públic i Concertat a Mataró 2009, s'han enviat als domicilis on hi ha infants que han de començar P3 i als que començaran l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). També es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament www.mataro.cat.

 

Com a conseqüència també del canvi en el calendari, les jornades de portes obertes per poder visitar personalment les escoles i els instituts s’han avançat i ja han tingut lloc aquest mes de gener. Les instal·lacions de les escoles bressol es podran visitar el mes d’abril.

 



Les novetats del nou curs 2010-2011


 

La preinscripció d’educació infantil segon cicle, primària i secundària es realitzarà entre el 2 i el 16 de febrer, dos mesos abans que altres anys, com a conseqüència de l’avançament del calendari escolar del curs 2010-2011, i les classes als centres s’iniciaran durant la segona setmana de setembre.

 

Per primera vegada, les famílies monoparentals queden equiparades a les famílies nombroses en el procés de preinscripció. En aquest sentit, tindran els mateixos punts en el criteri complementari i en els mateixos termes que s’aplica a la condició de família nombrosa. Les persones que vulguin acollir-s’hi hauran de tenir el títol de família monoparental que tramita el Departament d’Acció Social i Ciutadania. El poden aconseguir les persones que compleixin algun dels requisits establerts pel Decret de desplegament parcial de la llei 18/2003.

 



Dates de preinscripció i matriculació



Escoles bressol


Preinscripció: del 3 al 14 de maig

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 21 de maig

Període per presentar reclamacions: del 25 al 27 de maig

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 2 de juny

Matriculació: del 7 a l’11 de juny



Educació infantil (segon cicle), primària i secundària obligatòria


Preinscripció: del 2 al 16 de febrer

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 24 de febrer

Període per presentar reclamacions: del 25 de febrer a l’1 de març

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 9 d’abril

Matriculació: del 7 a l’11 de juny



Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles artístics


Preinscripció: del 10 al 21 de maig

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 1 de juny

Període per presentar reclamacions: del 2 al 4 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 23 de juny

Matriculació: de l’1 al 7 de juliol



Cicles formatius de grau superior


Preinscripció: del 25 de maig al 4 de juny

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 8 de juny

Període per presentar reclamacions: del 9 a l’11 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 23 de juny

Matriculació: de l’1 al 7 de juliol



Programes de Qualificació Professional Inicial


Preinscripció: del 12 al 21 de maig

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 29 de juny

Període per presentar reclamacions: del 30 de juny al 2 de juliol

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 7 de juliol

Matriculació: : del 2 al 10 de setembre



Escoles d’Adults


Preinscripció alumnat nou: del 16 al 23 de juny

Publicació de les llistes de sol·licitud: 1 de juliol

Publicació de les llistes de sol·licitud ordenades: 6 de juliol

Publicació de les llistes d'admesos: 9 de juliol

Matriculació: del 2 al 8 de setembre

 

La sol·licitud de preinscripció s'haurà de presentar en el mateix centre educatiu on es vol matricular l'infant o jove o a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) (Baixada de les Figueretes, núm.1, 2n pis). Les sol·licituds es poden recollir als diferents centres educatius públics i concertats, a les oficines d'atenció ciutadana, a l'OME, als Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental del Departament d'Educació de la Generalitat (carrer Santa Rita, 1), als centres cívics o a través de la web del Departament d'Educació de la Generalitat (www.gencat.cat/preinscripcio). Els criteris de prioritat són els que estableix la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.



Els centres concertats mantenen els mateixos terminis i procediments que els centres públics.