Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Taula de coordinació de la Formació Professional debatrà sobre la transició de l'escola al món del treball

Escoltar

La Taula de coordinació de la Formació Professional debatrà sobre la transició de l'escola al món del treball

Marius Martínez oferirà una conferència sobre el tema durant l’acte

La presidenta de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Conxita Calvo i la presidenta de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, presidiran avui, dimarts 28, a les 19.30 h a la sala d’actes de l’Institut Miquel Biada, el Plenari de la Taula de coordinació de la formació professional a Mataró. La reunió és la segona que té lloc aquest any.


L’acte comptarà amb la intervenció de Marius Martínez, doctor en Ciències de l’Educació i professor de Pedagogia i Educació Social de la Universitat Autònoma de Barcelona, i professor del Màster interuniversitari de Formació de Persones Adultes (UAB-UB).  Martínez oferirà la conferència “El repte de la transició escola treball en els joves del 2010”.



Durant l’acte també tindrà lloc la presentació del treball desenvolupat per la Comissió Tècnica de la taula de coordinació al llarg d’aquest semestre. En concret s’han treballat aspectes vinculats als nous sectors estratègics de desenvolupament de la ciutat: tecnologies de la informació i la comunicació, serveis a la comunitat i salut i el sector nàutic-maritim. La taula pretén ordenar i clarificar els diferents itineraris formatius presents a la ciutat i avaluar les possibilitats de futur.



Un altre dels temes que ha tractat la taula de coordinació durant el semestre ha estat la implementació del programa Qualifica’t i la creació d’una xarxa de centres que operen en el territori com l’Institut Miquel Biada, l’Escola Pia Santa Anna, i l’IMPEM. 



També la transició de l’escola al món laboral ha estat objecte de debat i concretament s’ha posat en marxa un diagnòstic per tal de poder crear properament un dispositiu d’inserció laboral que ofereixi vies per als joves de la nostra ciutat que no progressen en l’ensenyament reglat.



La taula de coordinació és un projecte liderat per l’IME  i l’IMPEM, que integra els diferents agents educatius, socials i econòmics que operen a l’entorn local. L’objectiu de la taula és coordinar i articular l’oferta de formació per al treball, incloent totes les seves modalitats, per tal de construir una oferta integrada en itineraris adaptats a les necessitats de les empreses del territori i dels ciutadans de Mataró. La taula es va constituir l’any 2008.