Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les autoescoles del Maresme estrenen les noves pistes per a pràctiques i exàmens de conduir del passeig de Marina

Escoltar

Les autoescoles del Maresme estrenen les noves pistes per a pràctiques i exàmens de conduir del passeig de Marina

 

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha presidit avui la visita oficial a les noves instal·lacions per a pràctiques i exàmens de conducció i l’aparcament d’autobusos interurbans del Grup Moventia situats al passeig de la Marina. Les obres han estat promogudes per l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA, la qual té adscrits els terrenys.

 

També han assistit a la visita oficial la regidora de Mobilitat, Núria Aguilar, que ha obert l’acte; la presidenta de la Federació d’Autoescoles de Barcelona, Maria Olivera; i el cap provincial de Trànsit de Barcelona, Adrià Puigpelat, a més dels alcaldes de Pineda de Mar, Vilassar de Mar i Santa Susanna i representants del Grup Moventia, entre d’altres.

 

Les noves instal·lacions, que estan situades entre el passeig de Marina, la via del tren i el complex industrial Procter & Gamble, estan gestionades per l’Associació de Centres de Formació Viària de Mataró, societat constituïda en el si de la Federació d’Autoescoles de Barcelona (n’agrupa 39), i els exàmens per la Prefectura Provincial de Trànsit.

 

A les pistes s’hi fan pràctiques de motocicletes, camions i autobusos i, a més, s’han instal·lat uns mòduls on des d’aquesta setmana es realitzen també ja els exàmens teòrics per a l’obtenció del carnet de conduir de tots els ciutadans del Maresme i alguns del Barcelonès Nord.

 

 

Noves pistes de conducció

 

Des del 20 de gener de 1978, les pistes de conducció ocupaven uns terrenys adjacents a la carretera de Cirera que s’utilitzaven tant per impartir classes de conduir als clients de les autoescoles com per a la realització dels exàmens teòrics i pràctics per a l’obtenció dels corresponents permisos de conduir per part de la Direcció General de Trànsit.



Atès que els terrenys ocupats estan afectats i qualificats per a altres usos i que la concessió administrativa atorgada a Autoescoles de Mataró i Comarca SL ha finalitzat, l’Ajuntament amb la voluntat de seguir oferint aquest servei, va posar a disposició de la Federació d’Autoescoles de Barcelona un nou espai situat al passeig de la Marina, a l’àmbit del Rengle, propietat de PUMSA.



La Federació d’Autoescoles de Barcelona i PUMSA han signat un contracte d’arrendament per a 15 anys, prorrogable 3 anys més.



 

Per tal de posar en marxa la nova concessió, l’Ajuntament de Mataró ha signat un conveni de col·laboració amb la Direcció General de Trànsit per garantir als ciutadans de Mataró i comarca la possibilitat d’examinar-se a Mataró per a l’obtenció de les autoritzacions per conduir.



Conseqüentment, l’Ajuntament també ha signat un conveni amb la Federació d’Autoescoles de Barcelona per a l’ús dels terrenys perquè aquestes instal·lacions siguin utilitzades per poder-hi fer els exàmens de conduir i a més les autoescoles associades puguin fer-hi les pràctiques amb els alumnes així com l’estacionament dels vehicles utilitzats. El conveni té la durada que marca el contracte d’arrendament dels terrenys.

 

 

Aparcament per a autobusos

 

PUMSA i el Grup Moventia, del qual en forma part l’Empresa Casas, SA, han signat un contracte d’arrendament del terreny adjunt a les pistes de conduir. L’espai està destinat a l’aparcament de camions, autocars, turismes i altres tipus de vehicles.



El Grup Moventia ocupava els terrenys on ara hi ha les pistes de conduir i al disposar d’aquests terrenys per a les pistes se’ls hi va cedir la superfície annexa.



El contracte té una vigència de 12 anys.

 

 

Característiques de les obres

 

Les obres han comportat una ampliació del recinte existent i un programa d’usos que inclou una superfície de 10.605 m2 per a les pistes de conducció i una superfície de 6.340 m2 per a l’aparcament d’autobusos. Per possibilitar el retorn dels vehicles del passeig de la Marina, s’ha creat una illeta giratòria, a l’alçada de l’actual accés al complex industrial Procter & Gamble.



S’ha efectuat la demolició dels elements constructius i del viari incompatibles amb la nova ordenació i s’han realitzat els treballs de pavimentació, drenatge, enllumenat públic, resituant-ne i col·locant-ne de nous, i també s’ha fet el tancament dels dos solars.



També s’ha disposat la instal·lació dels mòduls prefabricats, aularis per a la realització d’exàmens teòrics, oficines i lavabos, i de les corresponents escomeses de serveis d’electricitat, telecomunicacions i aigua potable per als mòduls de serveis i per al reg de la plataforma de les pistes de conducció.

 

 

Inversió

 

Les obres han estat realitzades per l’empresa Asfaltats Riba SA, i han suposat un cost aproximat de 800.000 €. L’import corresponent a les pistes de conducció ha anat a càrrec de la Federació d’Autoescoles de Barcelona i la part de l’aparcament d’autobusos, a càrrec del Grup Moventia.



Els treballs s’han executat en un termini de cinc mesos.