Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull l’exposició Habitatge/cat

Escoltar

Mataró acull l’exposició Habitatge/cat

 


L’alcalde accidental de Mataró, Ramon Bassas, i el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, han presentat avui l’exposició itinerant Habitatge/cat al seu pas per Mataró (Maresme), en un acte que també ha comptat amb la presència del regidor d’Habitatge, Francesc Teixidó.
La mostra està destinada a explicar les polítiques d’habitatge que el Govern de la Generalitat ha posat en marxa els darrers anys i es pot visitar fins al proper diumenge 11 de juliol, de 10 h a 20 h, a la plaça de Santa Anna, del municipi.

 

Les persones que visitin la instal·lació coneixeran de primera mà el que ofereix l’Administració per accedir a l’habitatge: habitatge protegit de compra i lloguer, ajuts per comprar i llogar, ajuts per a l’emancipació dels joves, garanties que dóna la Generalitat als propietaris que volen llogar un pis i la xarxa d’habitatges que té l’Administració per a joves, gent gran i persones amb necessitats específiques d’allotjament. També trobaran les mesures impulsades davant la crisi econòmica que ha provocat noves dificultats en l’accés a l’habitatge, unes dificultats que demanen respostes immediates.

 

L’exposició presenta, igualment, els ajuts i préstecs per a la rehabilitació d’edificis i d’habitatges quant a la reparació de patologies estructurals, instal·lació d’ascensors, adequació d’instal·lacions comunitàries i incorporació d’elements de sostenibilitat i eficiència energètica. Hi ha un apartat dedicat a la qualitat i innovació, ja que avui és bàsic construir amb el menor impacte ambiental i, per tant, amb criteris d’ecoeficiència.

 

Les entitats locals i associacions de veïns de Mataró poden demanar visites concertades a l’a/e habitatge.cat@gencat.cat. També s’ha creat un bloc sobre l’exposició.

 

L’exposició ha estat durant el mes de juny a Manresa (Bages), Vacarisses (Vallès Occidental), Igualada (Anoia), Figueres (Alt Empordà) i Vic (Osona). Amb anterioritat s’havia pogut visitar a Olot, Salt, Tremp, la Seu d’Urgell, les Terres de l’Ebre (la Sénia i Tortosa), Tarragona, Reus, Mollerussa, Tàrrega, Balaguer i Lleida. A finals d’aquest mes de juliol haurà recorregut una vintena de municipis per explicar la política d’habitatge actual: l’accés a l’habitatge, la qualitat i la innovació, el pla de futur i les mesures que la Generalitat ha adoptat per fer front a la crisi econòmica. Després de Mataró, Habitatge/cat es desplaçarà a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).