Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró camina de nou per l'Alzheimer

Escoltar

Mataró camina de nou per l'Alzheimer

El 26 de setembre tindrà lloc la tercera edició de la caminada solidària

El president de l’Institut d’Esports (IE), Ivan Pera; la regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban; la presidenta de l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme (AFAM), Ascensió Miró; i el representant d’EPMA Solidària, Juan Antonio Ciller, han presentat avui en roda de premsa la tercera edició de “Mataró camina per l’Alzheimer”.

 

La caminada commemora el Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra el 21 de setembre.

 

L’objectiu és informar i sensibilitzar al voltant d’aquesta malaltia degenerativa així com aconseguir fons que permetin ajudar les famílies dels afectats.

 

 

Tres recorreguts per a la caminada

 

“Mataró camina per l’Alzheimer” és una caminada solidària no competitiva adreçada a tot tipus de persones individuals, grups, colles, associacions o entitats esportives. La recaptació de les inscripcions anirà destinada íntegrament a l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme. La caminada es farà el 26 de setembre.

 

Aquest any hi haurà tres possibles recorreguts:

 

El recorregut A és de 14 km, amb sortida a l’ermita de Sant Simó (ronda de Miguel de Cervantes). Passarà pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, cim de Can Bruguera, Parc Central i arribada a la plaça de Santa Anna. La sortida es farà a les 8.00 hores i es preveu que finalitzi sobre les 13.30 hores.

 

El recorregut B és de 10 km i també sortirà des de l’ermita de Sant Simó (ronda de Miguel de Cervantes). Passarà pel turó d’Onofre Arnau, Sant Miquel de Mata, Sant Martí de Mata, Parc Central i arribada a la plaça de Santa Anna. La sortida es farà a les 8.00 hores i es preveu que finalitzi sobre les 12.30 hores.

 

El recorregut C és testimonial. Sortirà del Parc Central (parc vell) a les 12.00 hores i baixarà fins a la plaça de Santa Anna.

 

A més, hi ha la possibilitat de participar amb el recorregut 0, fent un donatiu sense caminar.

 

El preu d’inscripció és de 7 € per als adults i 4 € per als menors de 12 anys. Si es fan el mateix dia, 1’5 hores abans de la sortida, el preu serà de 8 € i 5 €. Les inscripcions es tancaran quan hi hagi 3.000 inscrits.

 

Les inscripcions es poden fer de manera presencial a:

 

-         l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme (Sant Pelegrí, 3: dimarts i dijous de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores);

-         al Col·lectiu de Teatre EPMA (ronda de Bellavista, 43: de dilluns a divendres de 16.00 a 20.00 hores);

-         a les botigues Intersport (ronda de Barceló, 43; avinguda de Jaume Recoder, 17 i La Riera, 79, de dilluns a dissabte de 9.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores). Aquests establiments ofereixen la inscripció gratuïta per una compra de calçat de més de 60 €);

-         al Centre Natació Mataró (passeig del Callao, s/n, de dilluns a divendres de 6.00 a 10.45 hores, dissabtes de 7.00 a 22.00 hores i diumenges i festius de 8.00 a 22.00 hores);

-         al Centre Social de Vista Alegre – Vocalia de Dones Vista Alegre (carrer d’Almeria, s/n, de dilluns a divendres de 18.00 a 20.00 hores i dimecres i dissabtes de 10.00 a 12.00 hores).

 

També es poden fer inscripcions directes per transferència al compte corrent número 2100.3132.66.2200114954 de “La Caixa” indicant nom i cognoms.

 

Per últim, també els dissabtes 18 i 25 de setembre també es podran fer inscripcions a l’oficina mòbil de la caminada, a la plaça de Santa Anna; i a l’ermita de Sant Simón fins a 1,5 hores abans de la sortida.

 

Els inscrits rebran una samarreta que han de dur posada el dia de la caminada. Tots els participants tindran dret a esmorzar i a participar en un sorteig de regals. S’ha etiquetat un cava commemoratiu que es vendrà a 8 € el mateix dia de la caminada a la plaça de Santa Anna.

 

La caminada està organitzada per EPMA Solidària, l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme, la colla de caminaires “Pocs i Bons”, la colla caminaire “Maimakansu”, el Club Joventut Handbol Mataró, el Club Hoquei Mataró, el Centre Natació Mataró i el Centre Atlètic Laietània, amb la col·laboració d’Intersport Ronda 43, l’Institut d’Esports i el Consorsi Sanitari del Maresme.

 

 

Dia Mundial de l’Alzheimer

 

A part de la caminada, del 21 de setembre al 2 d’octubre s’organitzen a Mataró diferents actes amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer amb l’objectiu de sensibilitzar la població i recollir fons. Els actes estan organitzats per l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Maresme i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, entre d’altres.

 

Entre els actes destaquen, dissabte 25 de setembre, la fira-mercat per recaptar fons a la plaça de Santa Anna i les taules informatives que s’instal·laran a la plaça de les Tereses, l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch, el centre comercial Mataró Parc i la plaça de la Peixateria. Dissabte 2 d’octubre, al Teatre Monumental (La Riera, 169), tindrà lloc un concert a càrrec de Pep Sala.