Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró compta aquest any amb un 15 % més de recursos de la Generalitat de Catalunya per a serveis socials

Escoltar

Mataró compta aquest any amb un 15 % més de recursos de la Generalitat de Catalunya per a serveis socials

L’aportació al municipi arribarà a 2,7 milions d’euros

La regidora de Benestar Social, Salut i Consum, Carme Esteban, el director general dels Serveis Territorials d’Acció Social de la Generalitat de Catalunya a Barcelona, Josep González-Cambray, juntament amb representants dels Consells Comarcals del Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, i alcaldes i regidors de 14 ajuntaments de dites comarques, han signat el document per a la coordinació, cooperació i col·laboració en matèria dels serveis socials i els programes de benestar social per a aquest 2010. 


El document signat és un protocol addicional per al 2010 al Contracte Programa que es va subscriure al 2008 entre el Departament d’ Acció Social i Ciutadania de la  Generalitat de Catalunya i l’ Ajuntament de Mataró.



La finalitat del mateix és articular els compromisos en les relacions de coordinació i cooperació administratives que han de garantir l’accés universal als serveis social bàsics, a les prestacions de servei garantides, i el finançament d’aquestes prestacions.


 

El Contracte Programa posa especial èmfasi en:

 

- Consolidar els serveis socials bàsics, especialment pel que fa a l’acompliment de les ràtios professionals dels equips bàsics i a l’ ampliació de les hores dels serveis d’atenció domiciliària social i d’atenció a la dependència.



- Mantenir les mesures anticrisi i augmentar l’aportació  extraordinària per a les prestacions econòmiques d’urgència social.

 

Així mateix, cal destacar la participació de l’Ajuntament de Mataró en un Pla pilot per impulsar la creació d’un Consell Municipal de Serveis Socials que fomenti la participació en aquest àmbit.

 

L’Ajuntament ha acceptat les aportacions que consten en el Contracte Programa i les fitxes annexes per un import total de 2.757.561,62 €

 

Aquesta aportació suposa un increment global del 15% respecte l’any 2009 i representa, en la majoria dels casos, el finançament d’una part dels costos dels diferents programes, de manera que l’Ajuntament assumeix la despesa restant.

 

Els ajuntaments que han signat el document són els de Mataró, Premià de Mar, El Masnou, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Granollers i Mollet del Vallès.