Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró conservarà i difondrà el fons bibliogràfic i documental del mataroní il·lustre Melcior de Palau i Català

Escoltar

Mataró conservarà i difondrà el fons bibliogràfic i documental del mataroní il·lustre Melcior de Palau i Català

El Ple accepta la donació del fons, que inclou manuscrits inèdits

El Ple de l’Ajuntament va acceptar ahir, 14 de gener, la donació del fons bibliogràfic i documental del mataroní il·lustre Melcior de Palau i Català (1842-1910). El fons serà cedit a l’Ajuntament per Montserrat Cruzate de Palau, hereva i propietària del mateix.

 

Melcior de Palau i Català va ser una persona polifacètica. Va estudiar la carrera de Dret i va ser també enginyer de camins, canals i ports, publicista, literari i poeta. Va pertànyer a diferents corporacions literàries i artístiques i va ser membre de la Real Academia Española de la Lengua.

 

Entre altres documents rellevants que formen part del fons, destaquen manuscrits originals de poemes i prosa de l’autor, alguns d’ells inèdits. També s’inclou bibliografia de diferents autors i músics contemporanis amb dedicatòries autògrafes; exemplars de les seves obres “Cantares”, “Verdades Poéticas”, “Acontecimientos literarios”; documentació de la càtedra de Geologia de la Universitat de Barcelona; abundant premsa relacionada amb la seva bibliografia, i bibliografia i documentació sobre carreteres de Barcelona i camins de ferro.

 

La donació del material es farà a perpetuïtat i inclou els drets de reproducció, distribució i comunicació pública dels documents per qualsevol mitjà i en qualsevol modalitat d’explotació. Els documents es conservaran a l’Arxiu Municipal i els llibres a Biblioteca Pública Pompeu Fabra.