Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró dóna suport al Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic

Escoltar

Mataró dóna suport al Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic

El Ple celebrat ahir va aprovar donar suport al Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic que se celebra demà dissabte 3 de juliol. Aquest dia, que fins ara era el Dia Català Sense Bosses de Plàstic, ha esdevingut una jornada internacional amb l'objectiu principal de conscienciar la societat catalana i tot el món de la necessitat de canviar els hàbits de consum cap a la reducció de l'ús de bosses de plàstic i de productes d'un sol ús.


Altres objectius que persegueix el dia internacional són:



- Conduir a la reflexió sobre els avenços que s'han desenvolupat al llarg dels últims mesos en aquest sentit.



- Demanar als governs la implicació en quant a normatives i mesures de fiscalitat ambiental per fer possible la reducció efectiva de les bosses i actuacions de sensibilització i comunicació ambiental.



- Impulsar l’aplicació de mesures dissuasives del consum de bosses.



- Implicar la ciutadania, les administracions públiques, les entitats comercials i el sector comercial en aquest canvi cultural i ambiental.



En aquest sentit s’han organitzat algunes accions de difusió de la jornada, per exemple a través d’un banner a la portada del web municipal, o amb l’acció que tindrà lloc demà dissabte de 9 a 11 h a l’espai Demo del Mercat de la plaça de Cuba, on es lliuraran bosses reutilitzables i biodegradables fins a exhaurir les existències.

 

L’Ajuntament de Mataró ja va mostrar el seu compromís amb la reducció del consum de les bosses de plàstic mitjançant l’acord  de Ple assolit per unanimitat de tots els grups municipals el passat 5 de juny de 2008.