Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa a la cerimònia del 'Covenant of Mayors' contra el canvi climàtic celebrada a Brussel·les

Escoltar

Mataró participa a la cerimònia del 'Covenant of Mayors' contra el canvi climàtic celebrada a Brussel·les

La delegació estava formada pel president de la Diputació i 47 alcaldes catalans

L’alcalde i diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, va participar ahir a la cerimònia del 'Covenant of Mayors' (Pacte d'alcaldes i alcaldesses) contra el canvi climàtic que va tenir lloc al Parlament Europeu de Brussel·les. La delegació estava encapçalada pel president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, que anava acompanyat per 47 alcaldes i alcaldesses de municipis catalans.


 

Antoni Fogué va intervenir davant l'hemicicle, amb més de 1.000 representants de municipis europeus adherits al Pacte, per explicar els compromisos assolits per la Diputació de Barcelona com a estructura de suport al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible local, iniciativa de la Comissió Europea, i amb l'objectiu de facilitar l'execució de les accions recollides pels municipis en els seus Plans d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). Fogué va fer lliurament al comissari europeu d'Energia, Günter Oettinger, de 26 PAES de municipis de la província de Barcelona.




A l'acte també hi va haver la signatura del contracte del programa ELENA (European Local Energy Assistance) que van materialitzar a la taula presidencial del Parlament el president de la Diputació de Barcelona i el comissari europeu d'Energia.



El programa ELENA és un projecte pioner per encàrrec de la Unió Europea de manera que a través del Banc Europeu d'Inversions, BEI, es puguin destinar diners a fons perdut (subvencions) per ajudar, des de la Diputació de Barcelona, a desenvolupar treballs tècnics del Pacte d'alcaldes en un termini de 3 anys . Des de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació s'ha aconseguit un contracte de 2 milions d'euros dels 15 milions totals d'inversió del programa. La Diputació ajudarà els ajuntaments a fer els projectes previs que es finançaran amb els crèdits del BEI.



La cerimònia de la signatura d'adhesió als Pacte d'alcaldes i alcaldesses a Brussel·les va finalitzar amb una fotografia de grup de tota la delegació.

 

Mataró es va adherir per unanimitat al Pacte d’alcaldes i alcaldesses en el Ple de juliol de 2008.