Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre aparcaments de GINTRA ja disposen d’endolls per a la recàrrega de vehicles elèctrics

Escoltar

Quatre aparcaments de GINTRA ja disposen d’endolls per a la recàrrega de vehicles elèctrics

Els endolls ja estan instal·lats i en funcionament

L’aparcament de la plaça de Cuba, gestionat per GINTRA, i els de la plaça de Granollers i del parc Central, que són administrats per l’empresa concessionària Eysa, ja disposen de dos endolls per a la recàrrega de vehicles elèctrics, un per a cotxes i l’altre per a motocicletes. L’aparcament del TecnoCampus Mataró-Maresme, que durant aquest mes s’acabarà de condicionar perquè estigui totalment enllestit la primera setmana de novembre, també disposa de dos punts de recàrrega per a cotxes.

 

Tots aquests punts de recàrrega es troben en funcionament i oberts a qualsevol usuari que els necessiti.

 

La proliferació de vehicles elèctrics, amb una eficiència quatre vegades superior als vehicles amb motor de combustió, ja va propiciar que l’Ajuntament de Mataró, en el seu Programa d’actuació Municipal pel 2010 contemplés la redacció d’una proposta per instal·lar als aparcaments públics gestionats per GINTRA dispositius per a la recàrrega de vehicles elèctrics. La proposta es va presentar i es va aprovar pel Consell d’Administració de GINTRA.

  

 

Característiques dels punts de recàrrega

  

En el mercat actual es diferencien dos tipus de punt de recàrrega elèctrica de la bateria dels vehicles: els de recàrrega ràpida i completa, que actuen en menys d’una hora amb una potencia subministrada d’uns 44Kw, i els de recàrrega lenta i completa, amb una durada de càrrega d’entre les 6 i les 8 hores i una potència de 3,6Kw.

 

S’ha optat per instal·lar endolls de càrrega lenta amb la finalitat de proporcionar una càrrega parcial i d’emergència. El cost del consum elèctric no es computarà a l’usuari, a qui només se li imputarà la tarifa d’ocupació de la plaça.

  

 

Més dispositius en aparcaments de residents

 

GINTRA, en el marc de la campanya d’incentivació de l’ús dels vehicles elèctrics i en el seu afany d’oferir facilitats als ciutadans en aspectes relatius a la mobilitat, ha posat a disposició dels usuaris dels aparcaments de residents que gestiona l’empresa municipal la possibilitat d’instal·lar-hi punts de recàrrega lenta de vehicles elèctrics, si els usuaris ho demanen i fins que la potència instal·lada a l’aparcament ho permeti. En cap cas als usuaris dels aparcaments se’ls incrementarà la quota ni se’ls imputarà el cost del consum elèctric.