Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre entitats s’instal·len a l’edifici d’equipament ubicat sota la pista poliesportiva del barri de la Llàntia

Escoltar

Quatre entitats s’instal·len a l’edifici d’equipament ubicat sota la pista poliesportiva del barri de la Llàntia

El president de l’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), Ramon Bassas, el seu gerent, César Fernàndez, el regidor de Presidència i Participació, Carlos Fernández i els representants de les quatre entitats, van signar el passat divendres 9 d’abril, els contractes d’arrendament dels quatre locals del carrer de la Boixa, 22-26, per a ser destinats a activitats de caire cultural, social, lúdic i festiu.

 

La Asociación Cultural Andaluza Hermandad la Armonia, la Peña Bética de Mataró, la Hermandad Nuestra Señora del Rocío i la Casa Cultural Sabor Andaluz són les quatre associacions que, a través d’un contracte d’arrendament, gaudiran de les instal·lacions dels locals amb vocació de fer-ho extensiu a la ciutadania.

 

Amb aquesta signatura, tant PUMSA com l’Ajuntament de Mataró reconeixen l’activitat cultural i lúdica que desenvolupen les entitats a la ciutat de Mataró, i degut a que s’han rebut diverses peticions a través del servei de Participació Ciutadana, s’ha optat adequar i condicionar l’equipament per tal de ser arrendat per aquestes.

 

 

Obres de condicionament

 

El local d’equipament, comptava inicialment amb un superfície de 1.156 m² i ha estat sotmès a obres d’adequació interior i condicionament. S’ha compartimentat en 4 locals independents, d’entre 270 i 290 m2, que tenen accés directe des del nou espai públic de La Llàntia, i queda configurat a diferents nivells als entorns del carrer de La Boixa.

 

Els locals estan dotats amb aigua, serveis sanitaris, extinció d’incendis, electricitat, enllumenat, telèfon, telecomunicacions i condicionament d’aire fred i calent. Tots els locals estan equipats amb cambra de bany i, a més, a dos dels locals compten amb espai per a cuina.

 

Els treballs d’adequació han consistit en el subministrament i col·locació dels paviments, les divisòries interiors, instal·lacions de climatització i renovació d’aire, instal·lacions d’aigua i electricitat, serveis i xarxa de telecomunicacions.

 

Les obres d’adequació les ha dut a terme l’empresa Construcciones Trade, SL amb un pressupost de 800.000 € (IVA inclòs) i han estat finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). 

  

 

Pla Especial de Millora Urbana

 

L’edifici on s’ubiquen aquests locals d’equipament es troba al cor del barri de La Llàntia, i forma part d’un conjunt d’operacions urbanístiques que s’han anat desenvolupant dins el Pla Especial de Millora Urbana de La Llàntia de Mataró.

 

Així, a la part de sota del mateix edifici on hi ha els locals s’ha construït un aparcament, mentre que a la part superior s’hi va instal·lar una pista poliesportiva. L’edifici d’equipament limita amb un altre edifici d’ús comercial de dues plantes, que també promou PUMSA, i amb  el nou Centre d’Atenció Primària de La Llàntia.

 

Tot el conjunt d’aquestes actuacions, la urbanització, la pista, els edificis i l’aparcament, han suposat una inversió d’11,5 milions d’euros (5 dels quals van ser destinats a l’adquisició del sòl).