Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

22 joves fan un curs de premonitors en lleure a Rocafonda

Escoltar

22 joves fan un curs de premonitors en lleure a Rocafonda

El Servei de Nova Ciutadania, Joventut, i Dona de l'Ajuntament organitza un curs de premonitors/es de lleure amb un nou format: aprenentatge i servei, metodologia que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat.




El curs va començar dilluns a l’Espai Jove de Rocafonda, acull 22 joves d’entre 15 i 17 anys, l’imparteix la Creu Roja. Consta de 20 hores d’aprenentatge, en que es proporciona als i a les joves una base teòrica en matèria d’educació en el lleure (pedagogia, psicologia, educació per a la salut, educació ambiental, interculturalitat, i associacionisme); 10 hores de servei a la comunitat, durant les quals els i les joves participaran en alguna activitat de lleure que s’organitzi des d’alguna entitat de la ciutat; i 2 hores de posad en comú de les experiències viscudes durant el servei, que finalitzaran amb l’entrega als joves d’un certificat d’aprofitament i un diploma.




El projecte compta amb la col·laboració desinteressada de diverses entitats de la ciutat que organitzen activitats de lleure amb infants i joves: l’Esplai Rabadà, l’Associació Puente Centro Cultural Árabe, Forjadores de la Vida, Creu Roja, Enlleura’t, Ayuda Social Maná, AVV Vista Alegre (Grup d’Esplai Els Pirates) i agrupaments escoltes.




La voluntat de l'Ajuntament és organitzar formació per joves en matèria d’educació del lleure de manera descentralitzada, sent el lloc de realització itinerant entre els diferents espais per a joves existents a la ciutat.