Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agències de viatge s’interessen pel Maresme i visiten Mataró per promocionar la ciutat

Escoltar

Agències de viatge s’interessen pel Maresme i visiten Mataró per promocionar la ciutat

Mataró mostra part de la riquesa arquitectònica vinculada amb el Modernisme

Aquest migdia, divendres 16 de setembre,  l’alcalde, Joan Mora, i el president de l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), Miquel Rey, han rebut a l’Ajuntament representants de vuit agències de viatge i de l’Associació Catalana d’Agències de Viatge, que avui estan de visita per la comarca del Maresme per conèixer el territori i promocionar la marca Costa Barcelona-Maresme entre els seus clients.



La visita, organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i la Diputació de Barcelona, té com a objectiu ensenyar l’àmplia oferta de places de pernoctació (hotels i càmpings), cultural, esportiva, gastronòmica i cultural, especialment la vinculada amb el Modernisme.




A Mataró, l’alcalde, Joan Mora, i el regidor Miquel Rey els han acompanyat al Saló de Sessions de l’Ajuntament, on hi ha l’enteixinat (sostre de bigues creuades que formen cassetons quadrats o poligonals) decorat per l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, que incorpora escuts amb les armes del Principat, de la ciutat, de les arts i dels oficis. Puig i Cadafalch va dirigir la restauració del sostre quan era arquitecte municipal de Mataró, el 1893.

 

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Mataró forma part de la visita guiada “Ruta Puig i Cadafalch Mataró-Argentona”, un recorregut per diversos edificis modernistes que l’arquitecte Puig i Cadafalch va construir a la seva ciutat, Mataró, i a la població veïna on estiuejava, Argentona. Els principals edificis que es visiten a Mataró són, a més del Saló de Sessions de l’Ajuntament, la Casa Coll i Regàs, la botiga La Confianza, la Casa Parera i el mercat del Rengle. A Argentona es visita, entre d’altres, la casa d’estiueig de l’arquitecte, la capella del Sagrament i Can Garí.

 

Els representants de les agències de viatge i de l’Associació Catalana d’Agències de Viatge també han visitat el mercat del Rengle, La Confianza, la Nau Gaudí, la Casa Parera i la Casa Coll i Regàs, projectada per Josep Puig i Cadafalch i construïda el 1898 per a una rica família propietària d’un negoci tèxtil. La façana mostra elements estucats, ceràmiques decorades, ornaments i reixes de ferro forjat a les finestres i l’escultura “La Filosa”, d’Eusebi Dalmau, sobre la porta d’entrada.

 

Les agències que estan de visita pel territori formen part de l’Associació Catalana d’Agències de Viatge i treballen habitualment amb turistes de diferents punts de la geografia europea i espanyola.

 

Mataró també es promociona a Canet

 

L’IMPEM serà present a la quarta edició de la Fira Mercat Modernista, que se celebra aquest cap de setmana, de divendres 16 a diumenge 18 de setembre, a la localitat de Canet de Mar. L’IMPEM hi participarà a l’Espai Ciutats Modernistes, que s’ubicarà a la plaça Universitat, ensenyant els programes de les dues rutes modernistes de la ciutat: “El Modernisme a Mataró” i la “Ruta Puig i Cadafalch Mataró-Argentona”. A més, mostrarà l’àmplia oferta de rutes i activitats turístiques que es realitzen a Mataró en el decurs de l’any i els productes modernistes que es poden adquirir a la “Botiga Mataró” (La Riera, 48. Mataró).

 

La ruta “El Modernime a Mataró” és un recorregut urbà pels edificis més significatius del Modernisme mataroní. La passejada permet descobrir, entre d’altres, la casa natal de Puig i Cadafalch, el mercat del Rengle, la Casa Coll i Regàs i una de les primeres obres de l’arquitecte Antoni Gaudí: la Cooperativa l’Obrera Mataronense, coneguda com la Nau Gaudí.

 

La Fira Mercat Modernista de Canet de Mar també acull un gran ventall d’activitats, com el mercat d’artesans, tallers d’oficis i pintors, rutes modernistes guiades pel centre històric, espectacles d’animació al carrer i infantils, degustacions modernistes i exposicions, entre altres. Aquest any, es vincularà el Modernisme amb les arts escèniques i comptarà amb la participació de la companyia teatral Comediants.

 

La Fira es podrà visitar el dia 16 de setembre, de 18.00 a 21.00 h i els dies 17 i 18 de setembre, d’11.00 a 14.30 h i de 17.00 a 21.00 h.