Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aigües de Mataró repara les avaries de la carretera de Cirera i els carrers de Nicolau Guanyabens i de La Unió

Escoltar

Aigües de Mataró repara les avaries de la carretera de Cirera i els carrers de Nicolau Guanyabens i de La Unió

La companyia municipal Aigües de Mataró va actuar d’urgència per reparar les avaries que van tenir lloc dimecres al matí. La celeritat en les feines de reparació va permetre restablir el subministrament d’aigua durant la tarda –amb talls que van durar entre 2 i 4 hores de mitjana-. Tot i així i degut a la importància de les avaries,  les tasques de reparació es van allargar fins ben entrada la nit i els treballs definitius d’arranjament de les voreres i vials afectats s’allargaran en alguns casos almenys un parell de setmanes.


Les avaries van tenir lloc a la carretera de Cirera (cantonada ronda de Jaume Ferran), al carrer de Nicolau Guanyabens amb la Riera de Cirera, i una tercera al carrer de La Unió, aquesta darrera a causa d’unes obres que la companyia està duent a termeCarretera Cirera

L’avaria es va produir a mig matí degut al trencament d’una vàlvula de sectorització a la ronda de Frederic Mistral. Aquest fet va generar una important fuita d’aigua que va aixecar parcialment la calçada. Es va haver de tallar el subministrament d’aigua, maniobrant les vàlvules per fer-ne la reparació d’urgència. Aquest tall va durar de 2 a 3 hores fins que a mitja tarda es va restablir el servei, encara que amb menys pressió.

Actualment s’està treballant en la reparació definitiva de la xarxa d’abastament i del vial afectat en la cruïlla de la carretera de Cirera i ronda de Jaume Ferran, que es calcula que estarà acabat la setmana vinent.

Dijous al matí es va detectar també un segon trencament a l’inici d’aquesta mateixa canonada a la Carretera de Cirera, cantonada amb carrer de Joan d’Àustria, que també s’està reparant.

La previsió és que durant la setmana que ve s’hagi finalitzat totes les tasques de reparació i urbanització a la carretera de Cirera.Carrer de Nicolau Guanyabens amb Riera de Cirera

El mateix trencament de la vàlvula de la ronda de Frederic Mistral va produir l’avaria i trencament de la canonada de distribució del carrer de Nicolau Guanyabens i l’aixecament parcial de la vorera.

En aquest cas, també es va poder restablir el servei d’aigua al cap de 2-3 hores, tot anul·lant el tros de canonada afectada.

Pel que fa referència a l’estimació de la reparació, Aigües de Mataró valora que les feines trigaran entre 2 i 3 setmanes, doncs s’ha de refer una part important de la vorera del carrer de Nicolau Guanyabens i de la vorera de la Riera de Cirera.Carrer de La Unió

Aquesta incidència menor, va ser causada per les obres de millora del clavegueram i abastament que s’estan duent a terme al carrer. Degut al trencament d’una canonada, es va haver de tallar el subministrament durant 3-4 hores. Les obres de reparació definitiva s’executaran amb les que s’estan fent al darrer de La Unió de clavegueram i aigua.