Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres d’intervenció a les façanes de la cèntrica illa de Can Cruzate

Escoltar

Comencen les obres d’intervenció a les façanes de la cèntrica illa de Can Cruzate

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) iniciarà la setmana vinent les obres d’intervenció a les façanes de l’illa de Can Cruzate.




Ahir, la regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament, Montserrat Rodríguez, i el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey, van explicar als veïns en una sessió informativa les característiques del projecte i el seu desenvolupament.

 



Antecedents

 

L’illa de Can Cruzate ocupa un espai total de 975 m2 de superfície al centre històric de Mataró, entre la plaça de l’Ajuntament, la plaça gran, el carrer d’en Palau, el carrer de Santa Maria i el carreró. Al 2008, en una part de l’illa ja es van enderrocar algunes edificacions i es van estintolar una part de les façanes. A més es va du a terme la prospecció arqueològica d’un terç del conjunt.

 



Nova intervenció a les façanes

 

Actualment s’inicien la intervenció a les façanes de l’altra part de l’illa, entre el carrer El Carreró (26-30), carrer de Santa Maria (16-22) i el carrer d’en Palau (31-37).

 

L’objecte d’aquest projecte és el de consolidar i millorar l’aspecte exterior de les façanes i evitar possibles riscos de seguretat i salut que poden haver-hi.

 

Les actuacions que es duran a terme es poden dividir en dues fases. La primera comprèn l’execució d’alguns enderrocs del tercer nivell de les façanes i la segona la consolidació i rehabilitació d’algunes parts de les façanes.

 

El detall de les feines a realitzar és el següent:

     -   Enderrocs de la part superior de les façanes i consolidació

-        Retirada del contrapès de formigó del carrer d’en Palau

-        Tancament de totes les obertures de façana

-        Retirada dels elements superposats a les façanes

-        Pintat diferenciat de façanes i obertures

 

Amb l’execució d’aquest projecte s’aconsegueix deixar l’estat final del conjunt en condicions estètiques i de seguretat dignes per assegurar-ne la seva conservació a mig i llarg termini.

 



Termini i pressupost

 

El termini previst de les obres és de dos mesos i el pressupost d’execució és de 50.000 €. Els treballs els durà a terme l’empresa URCOTEX.

 



Afectacions a la mobilitat i als veïns

 

Els treballs es realitzaran des de l’exterior mitjançant un elevador mòbil per compatibilitzar amb el pas dels vianants. Per a la retirada del contrapes de formigó del carrer d’en Palau, es restringirà temporalment el pas de vianants i sempre es farà en hores menys transitades.