Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró es renova

Escoltar

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró es renova



El Consell General del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró s’ha reunit avui, 26 de setembre, a la Sala dels Lleons de l’Ajuntament i ha nomenat els nous membres del Consell General i de la Comissió Executiva. 




Els estatuts del Consorci estableixen que la presidència recau en l’alcalde i les vicepresidències primera i segona, en el president de la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat i el regidor de Cultura de l’Ajuntament, respectivament. D’acord a això, les persones que ocupen aquests càrrecs són: Joan Mora, alcalde de Mataró (president); Lluís Bassat, president de la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat (vicepresident primer) i Marcel Martínez, regidor de Cultura (vicepresident segon).

 

El Consorci ha nomenat avui els tres vocals designats per l’Ajuntament, segons l’acord del Ple extraordinari de 14 de juliol de 2011: Xavier Febrer,  Pere Pascual i  Pere González (Perecoll).

 

També ha nomenat els tres vocals designats per la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat: Carmen Orellana i Yolanda Bassat (que es mantenen en el càrrec) i Damià Calveras (que substitueix Ana Bassat).

 

També s’ha constituït la Comissió Executiva del Consorci. Els dos vocals de l’Ajuntament són el regidor Marcel Martínez i Xavier Febrer i els dos de la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat són Damià Calveras (que substitueix Ana Bassat) i Yolanda Bassat.

 

El Consorci gestiona el Museu d’Art Contemporani de Mataró com a institució dedicada a l’exhibició de la col·lecció d’art Lluís Bassat. L’ens està format per l’Ajuntament i la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, i es pot ampliar en el futur a altres entitats públiques o privades. Actualment, la col·lecció es mostra a la Nau Gaudí com a espai provisional, i en el futur s’ubicarà a la Farinera Ylla i Aliberch.