Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs 2011-2012 començarà amb 9 línies més de P3

Escoltar

El curs 2011-2012 començarà amb 9 línies més de P3

La preinscripció s’inicia el proper dilluns 14 de febrer

La presidenta de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Conxita Calvo, ha presentat avui el nou calendari de la preinscripció escolar i les novetats del curs 2011-2012.


 

El període de preinscripció comença dilluns 14 de febrer i finalitzarà el 25 de febrer per als alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria. Les escoles bressols faran les preinscripcions del 2 al 13 de maig.

 

Enguany, els infants que comencen a P3 són els nascuts el 2008, actualment 1.746, que disposaran de 68 línies de 25 alumnes cadascuna (9 línies més que l'any passat), 44 en el sector públic i 24 al privat concertat. Aquest augment de grups ha estat necessari per donar resposta a l’increment de natalitat produït durant l’any 2008.

 

Pel que fa a 1r d'ESO (Ensenyament Secundari Obligatori), començaran els 1.177 joves que estan cursant 6è de primària als centres públics i privats concertats per als quals s'ofereixen 44 línies de 30 alumnes, 18 al sector públic i 26 al privat concertat.

 

Quant a l’inici de curs, aquest començarà el 7 de setembre per als alumnes de segon cicle de l'educació infantil, l'educació primària, l'educació especial i els ensenyaments secundaris, professionals i de règim especial; i el 14 de setembre per als alumnes de cicles formatius de grau superior, les escoles oficials d'idiomes i els centres i aules de formació de persones adultes.

 

Com cada any, l'IME ha editat la Guia de l'Ensenyament Públic i Concertat a Mataró 2011. La guia ofereix informació sobre tots els centres: escoles bressol municipals, centres d’educació infantil, primària i secundària, programes de qualificació professional inicial, centres de formació d'adults, estudis universitaris, Escola Oficial d'Idiomes, Escola Municipal de Música, Centre Municipal de Formació Permanent Tres Roques i l'Espai Infants i Família. A més d'un plànol de situació i informació sobre l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME).

 

L'IME ha editat també un fulletó on s'explica com fer la preinscripció pas a pas als centres de primària i secundària, des d'on recollir l'imprès fins a formalitzar la matrícula. S'inclou també un calendari de les dates de preinscripció, els criteris que puntuen en les sol·licituds, un mapa de les àrees territorials de proximitat i informació sobre la documentació a presentar i la documentació acreditativa dels criteris de prioritat.

 

D'aquest fulletó se n'han editat 3.000 exemplars que, com la Guia de l'Ensenyament Públic i Concertat a Mataró 2011, s'ha enviat als domicilis on hi ha infants que han de començar P3 i als que començaran ESO. També es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament www.mataro.cat.

 

Les jornades de portes obertes per poder visitar personalment les escoles i els instituts han tingut lloc entre el 16 de gener i el 5 de febrer. Les instal·lacions de les escoles bressol es podran visitar el mes d’abril.

 



Les novetats del nou curs 2011-2012

 

La novetat d’enguany és que l’alumnat que ha tingut el pare, la mare, els tutors o germans escolaritzats al centre per al qual es presenta la sol·licitud tindrà 5 punts en el criteri complementari.

 

Per segon any les famílies monoparentals queden equiparades a les famílies nombroses en el procés de preinscripció. En aquest sentit, tindran els mateixos punts en el criteri complementari i en els mateixos termes que s’aplica a la condició de família nombrosa. Les persones que vulguin acollir-s’hi hauran de tenir el títol de família monoparental que tramita el Departament de Benestar Social i Família. El poden aconseguir les persones que compleixin algun dels requisits establerts pel Decret de desplegament parcial de la llei 18/2003.

 

El setembre de 2011 es farà efectiva la fusió de l’Escola Menéndez y Pelayo amb l’Escola Montserrat Solà. Així, els alumnes de cicle mitjà i superior de primària de l’Escola Menéndez y Pelayo se sumaran als alumnes de l’Escola Montserrat Solà a l’edifici de la nova escola situada a la plaça dels Alocs.

 

Les nou línies de P3 que es creen en aquest curs 2011-2012 estaran en les següents escoles: Montserrat Solà, Camí del Mig, Camí del Cros, Torre Llauder, Cirera, Tomàs Viñas, La Llàntia, M. Mercè Marçal i Rocafonda.

 

També està previst per al curs vinent la posada en funcionament del Centre d’Educació Especial l’Arboç (carrer de la Pagesia, a Vallveric) que substituirà l’actual escola que es troba a la plaça dels Bous i que pertany a la Fundació El Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica, fundació benèfica de tipus assistencial.

 



Dates de preinscripció i matriculació

 

Escoles bressol

Preinscripció: del 2 al 13 de maig

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 20 de maig

Període per presentar reclamacions: del 23 al 25 de maig

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 1 de juny

Matriculació: del 6 al 10 de juny

 

Educació infantil (segon cicle), primària i secundària obligatòria

Preinscripció: del 14 al 25 de febrer

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 15 de març

Període per presentar reclamacions: del 16 al 18 de març

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 2 de maig

Matriculació: del 6 al 10 de juny

 

Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles artístics

Preinscripció: del 9 al 20 de maig

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 31 de maig

Període per presentar reclamacions: de l’1 al 3 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 23 de juny

Matriculació: de l’1 al 7 de juliol

 

Cicles formatius de grau superior

Preinscripció: del 9 al 20 de maig

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 7 de juny

Període per presentar reclamacions: del 8 al 10 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 1 de juliol

Matriculació: de l’1 al 7 de juliol

 

Programes de Qualificació Professional Inicial

Preinscripció: del 12 al 21 de maig

Publicació de les llistes amb les sol·licituds baremades: 10 de juny

Període per presentar reclamacions: del 14 al 16 de juny

Publicació de les llistes definitives d'alumnes admesos: 8 de juliol

Matriculació: del 2 al 12 de setembre

 

Escoles d’Adults

Preinscripció alumnat nou: del 16 al 23 de juny

Publicació de les llistes de sol·licitud: 1 de juliol

Publicació de les llistes de sol·licitud ordenades: 6 de juliol

Publicació de les llistes d'admesos: 11 de juliol

Matriculació: del 2 al 8 de setembre

 

La sol·licitud de preinscripció s'haurà de presentar en el mateix centre educatiu on es vol matricular l'infant o jove o a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) (Baixada de les Figueretes, núm.1, 2n pis). Les sol·licituds es poden recollir als diferents centres educatius públics i concertats, a les oficines d'atenció ciutadana, a l'OME, als Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental del Departament d'Ensenyament de la Generalitat (carrer Santa Rita, 1), als centres cívics o a través de la web del Departament d'Ensenyament de la Generalitat (www.gencat.cat/preinscripcio). Els criteris de prioritat són els que estableix la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.



Els centres concertats mantenen els mateixos terminis i procediments que els centres públics.