Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El documental “Gitanos Catalans” clou les I Jornades de Cultura Gitana Catalana

Escoltar

El documental “Gitanos Catalans” clou les I Jornades de Cultura Gitana Catalana

L’alcalde va destacar en el seu parlament la força del diàleg envers tots els pobles



L’alcalde, Joan Mora, va cloure ahir al Foment Mataroní les I Jornadesde Cultura Gitana Catalanaorganitzades per AGIPCAT (Agrupació d’Entitats Gitanes dels Països Catalans). La trobada va finalitzar amb el visionat del documental “Gitanos Catalans” dirigit per A. Sicus Carbonell i Xavier Gaja.


 

“Gitanos Catalans” explica la història dels gitanos catalans des de la seva arribada a Catalunya al segle XV, i de la importància de la transmissió oral entre pares i fills, així com de la seva idiosincràsia, de les formes d’expressió artística, cultural i simbòlica.

 

A l’acte també hi van ser presents la presidenta d’AGIPCAT, Trinitat Salazar; i el director del documental, cantant del grup de rumba Sabor de Gràcia i secretari d’AGIPCAT, Sicus Carbonell.

 

L’alcalde va destacar en el seu parlament que “Mataró està format per moltíssimes ètnies i que les diferències que hi puguin haver s’han de resoldre parlant i sent tolerants. La política es fa amb diàleg i hem de saber liderar amb l’exemple”. També va voler fer un petit homenatge personal a dos gitanos (Joan Pubill i Encarna) que li van ensenyar molt sobre aquest poble.

 

Les I Jornades de Cultura Gitana Catalana es van inaugurar el dimecres 14 de desembre a l’Òmnium Cultural. Al llarg del dia es va fer un tast de cuina gitana catalana a l’e-Àgora del Mercat Municipal de la Plaça de Cuba i una xerrada de cultura gitana. El dijous 15 de desembre, abans del visionat del documental, es va fer la presentació del llibre, CD i DVD “Sicus, 10 anys de Sabor de Rumba”.