Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Laboratori d’Aigües de Mataró, acreditat per a la realització d’assaigs en el sector mediambiental

Escoltar

El Laboratori d’Aigües de Mataró, acreditat per a la realització d’assaigs en el sector mediambiental

És el reconeixement de major prestigi d'anàlisis físico-químics i microbiològics

La Entidad Nacional de Acreditación (ENAC) ha acreditat segons la norma ISO 17025 al Laboratori Municipal, gestionat per Aigües de Mataró, SA, reconeixent així la seva competència tècnica en la realització de diferents assaigs en el sector mediambiental, amb el número 846/LE1671.

 

ENAC ha donat el vist-i-plau a una sèrie de procediments que el Laboratori utilitza en la realització de les anàlisis de les aigües destinades al consum humà, les aigües continentals i les aigües residuals.

 

Aquesta acreditació és la de major prestigi en l’àmbit de la realització d’anàlisis físicoquímiques i microbiològiques reconeguda tant a nivell nacional com internacional.

 

El Laboratori municipal, referència de la comarca

 

El Laboratori d’Aigües de Mataró és un laboratori d’àmbit comarcal que realitza diàriament el control i anàlisi d’aigües de consum, residuals, industrials, lúdiques i de reg de la ciutat de Mataró i altres municipis del Maresme, així com també anàlisi d’aliments i de paràmetres mediambientals de l’aire, l’aigua de mar, les sorres de platja, l’atmosfera i les aigües de piscines. Aquest servei tant es dóna per a institucions com per a particulars i indústries.

 

 

Aposta per la qualitat

 

El Laboratori des de l’any 1998 disposa de la certificació nº EC-0230/98 segons norma ISO 9001  i la manté fins a la actualitat, havent ampliat recentment el seu abast, amb la inclusió del laboratori ubicat a l’EDAR de Mataró. Ara, aquest compromís amb la qualitat i el medi ambient s’ha reforçat amb l’obtenció de la acreditació segons ISO 17025.

 

Aquest acreditació es suma a tot un seguit de reconeixements que manifesten el compromís d’Aigues de Mataró per la qualitat. Així, el passat mes de març de 2010, la companyia municipal ja va rebre la certificació nº ID:9105053341 segons norma ISO 9001:2008 per tota la gestió del servei de la xarxa d’abastament d’aigua de consum (captació, emmagatzematge, tractament, anàlisi, disseny i distribució), i d’aigües pluvials i residuals (recollida, transport, anàlisi i disseny de la xarxa).