Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró mostra en una exposició el fons donat per Cristalleries Mataró

Escoltar

El Museu de Mataró mostra en una exposició el fons donat per Cristalleries Mataró

La mostra es podrà veure del 28 d’abril al 25 de setembre



El proper dijous 28 d’abril, a les 19.30 h, s’inaugura al Museu de Mataró l’exposició “El treball del vidre. La donació de Cristalleries Mataró” amb el fons que la cooperativa va cedir a la ciutat el 2009 i documentació històrica de l’empresa, donada també aquell any a l’Arxiu Municipal i amb qui s’ha organitzat aquesta mostra.




La col·lecció, que es podrà veure fins al 25 de setembre, la integren més de 400 objectes artístics i decoratius de vidre de diversos colors, en la seva majoria de la segona meitat del segle XX, de producció artesanal, característics de la producció de la cooperativa i molt populars entre els mataronins. Aquesta col·lecció fins al moment de la seva donació a la ciutat estava permanentment exposada a les sales de reunions de la cooperativa i a la gerència de l’establiment.

 

A l’exposició s’hi explica la història de la cooperativa mataronina junt amb l’exhibició d’objectes de vidre de sobretaula (petjapapers amb l’interior de colors, els famosos peixos de colors, figures animals...), gerres, safates, vasos, copes, pots i recipients diversos (realitzats en vidre d’un sol color o amb la combinació de vidres de diferents colors), a més d’una mostra de la producció industrial de l’empresa: bombetes, ampolles i altres recipients.

 

A través de la mostra es fa una crida als antics cooperadors o als que hi han tingut familiars o coneguts treballant-hi perquè ajudin en el procés d’identificació de les persones que apareixen a la documentació gràfica conservada (fotografies i pel·lícules).