Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una resolució sobre la promoció de la cultura popular i tradicional a les escoles

Escoltar

El Ple aprova una resolució sobre la promoció de la cultura popular i tradicional a les escoles

 

El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir una resolució sobre la promoció de la cultura popular i tradicional a les escoles de la ciutat. El text, presentat pel grup municipal de CiU, va ser aprovat per unanimitat de tot el plenari.

 

L’acord íntegre és el següent:

 

“Recentment, l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat, amb el vot favorable de tots els grups del consistori, una proposició del grup municipal de CiU que acorda impulsar, a través de l’Institut Municipal d’Educació, programes de promoció de la cultura popular i tradicional a les escoles de Barcelona.

 

Les raons que han portat l’Ajuntament de Barcelona ha prendre aquest acord són, d’una banda, la necessitat de fomentar i protegir les múltiples manifestacions de la nostra cultura popular i tradicional i, de l’altra, el paper que poden jugar com a important factor de cohesió social. Promoure la seva promoció i pràctica a les nostres escoles, implicant-hi les famílies dels alumnes, pot contribuir a reforçar el sentit de pertinença i a millorar l’arrelament a la nostra societat.



Tot i que valorem positivament la tasca que els centres escolars, els diferents serveis municipals i entitats ciutadanes ja estan fent a la nostra ciutat en aquest àmbit, pensem que és possible donar-li un nou impuls amb la voluntat de reforçar-la.

 

Creiem no equivocar-nos si diem que la defensa de la cultura popular i tradicional, i de les entitats que la promouen (colles castelleres, esbarts dansaires, colles sardanistes, colles de bastoners, de geganters, de bestiari, etc..) també és un compromís ferm de tots els grups d’aquest consistori. Per això, els sotasignats proposen al Ple l’adopció dels següents acords:

 

Primer.- L’Ajuntament de Mataró, a través de l’IME, impulsarà i promourà la realització de programes i activitats per tal de donar a conèixer i fomentar, mitjançant les entitats de referència de la nostra ciutat, la participació dels alumnes dels centres docents en les manifestacions de la nostra cultura popular i tradicional.

 

Segon.- L’Ajuntament de Mataró comunicarà l’acord anterior a les entitats abans esmentades i a les comunitats educatives dels diferents centres educatius”.