Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El primer hotel de 4 estrelles de Mataró encara la recta final

Escoltar

El primer hotel de 4 estrelles de Mataró encara la recta final

L’hotel Atenea Port Mataró impulsarà el turisme de qualitat a la comarca

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presidit avui la visita oficial a les obres de l’Hotel Atenea Port Mataró, el primer quatre estrelles de Mataró.




El projecte de l’hotel està impulsat pel Consorci Port Mataró integrat per l’ajuntament de Mataró i la Generalitat de Catalunya dins el programa d’execució del Pla Especial de Port de Mataró a través de concurs públic.

 

L’empresa privada encarregada tant de les obres com de l’explotació del negoci és Inmopenta, de Grup Bonanova i l’hotel estarà comercialitzat per City Hotels Hispania, grup que també explota diversos hotels i aparthotels com l’Aparthotel Atenea Barcelona, i Atenea Calàbria de Barcelona o l’Atenea Vallès a Granollers i l’Atenea Aventura a Vilaseca, entre d’altres.

 

L’estudi d’arquitectura Brullet & Associats amb l’arquitecte mataroní Manuel Brullet al capdavant ha desenvolupat el projecte de creació de l’hotel. L’execució de les obres ha estat adjudicada a l’empresa constructora Forcimsa i els treballs d’instal·lacions a l’enginyeria Inel 2000.

 



Estat de les obres

 

En una primera fase de les obres es van portar a terme els treballs de fonamentació amb estudi del nivell freàtic amb bombeig d’aigua de forma gairebé continuada degut a la proximitat de l’edifici amb el mar. A finals d’octubre de 2010 es va finalitzar l’estructura de l’edifici i actualment s’està treballant en les obres de tancaments interiors i instal·lacions.

 

Les obres de l’hotel ja han arribat al 50 % de la seva totalitat i tal i com estava previst des d’un principi, la construcció de l’hotel finalitzarà el mes de novembre de 2011 i la seva posada en servei es farà el primer trimestre de 2012.

 



Característiques de l’hotel

 

L’Hotel Atenea Port Mataró, construït en sòl portuari en una concessió administrativa de 30 anys, tindrà quatre estrelles. L’hotel disposarà de 94 habitacions i 10 apartaments, sales amb capacitat des de 15 fins a 400 persones, restaurant, piscina, terrassa, jardí, zona spa i 42 places d’aparcament en soterrani.

 

L’hotel, construït sota paràmetres d’arquitectura de qualitat i modernitat, no ha deixat de banda els aspectes relatius a la sostenibilitat i medi ambient.

 



Promoció del turisme de qualitat

 

El principal objectiu de l’hotel és la promoció del turisme de qualitat a Mataró captant visitants relacionats amb el món dels negocis, la nàutica o el turisme. L’hotel, que serà un motor econòmic per la ciutat, crearà una trentena de llocs de treball directes a la vegada que llocs de treballs indirectes, servint-se d’empreses proveïdores de la ciutat.

 



Projecte d’urbanització i mesures de sostenibilitat del Passeig del Port

 

El projecte d’urbanització del Passeig del Port té com a objectiu la futura urbanització de l’entorn de l’hotel per donar continuïtat al futur pas de la ronda de Barceló cap a ponent. L’actuació contempla la prolongació del Passeig del port i comprèn l’ordenació del passeig entre la façana sud-est de l’hotel i el vial del port i la sortida del pas inferior de la ronda de Barceló i el vial de connexió amb l’aparcament del nivell superior. Segons el Pla Estratègic i Director, l’actual zona tècnica del port es transformarà en mirall d’aigua, la qual cosa permetrà prolongar el Passeig del Port i urbanitzar la part corresponent al moll de la ribera.