Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte Cantània congrega més de 750 alumnes al Teatre Monumental per interpretar la cantata Beceroles

Escoltar

El projecte Cantània congrega més de 750 alumnes al Teatre Monumental per interpretar la cantata Beceroles

Hi participen infants de 5è i 6è de primària de 20 escoles de Mataró i Argentona

Els més de 750 alumnes de primària de Mataró i Argentona que participen enguany al projecte Cantània actuaran els propers dissabte 28 i diumenge 29 de maig al Teatre Monumental per interpretar en tres concerts la cantata Beceroles, un divertit joc de paraules obra del compositor Enric Palomar, amb text de Màrius Serra i direcció musical de Josep Prats i Elisenda Carrasco.  




Les representacions tindran lloc dissabte a les 18.00 h i diumenge a les 12 i a les 18.00 h.

 

El projecte Cantània és una iniciativa de L’Auditori, que des de fa 7 anys se celebra a Mataró mitjançant un concert especial que dóna l’oportunitat als alumnes de Mataró i Argentona de trepitjar l’escenari del Teatre Monumental, acompanyats de músics professionals.  



Aquest any pujaran a l’escenari del Teatre Monumental els alumnes de les escoles mataronines: Escola Angeleta Ferrer, Escola Anxaneta, Escola Les Aigües, Escola Peramàs, Escola Rocafonda, Escola Sant Miquel del Cros, Escola Tomàs Viñas, Escola Vista Alegre, Escola Camí del Mig, Escola Germanes Bertomeu, Col·legi Mare de Déu de Lourdes, Col·legi Salesià Sant Antoni de Pàdua, Escola Torre Llauder, Escola Àngela Bransuela, Escola Balmes, Escola Cirera, Col·legi Cor de Maria i Escola Josep Montserrat,  i de les escoles d’Argentona Escola Les Fonts i Escola Bernat Riudemeia.

 

Cada any s’encarrega la composició d’una cantata infantil a un compositor català de reconegut prestigi, que crea la seva obra atenent a les característiques de l’activitat:

que es canti bàsicament amb una veu, que hi hagi un gran cor de nens i nenes a l’escenari i que hi participin músics professionals d’alt nivell.



Els mestres de les diferents escoles de primària inscrits en el projecte assisteixen a 3 sessions de formació organitzades per L’Auditori, i durant tot l’any els mestres preparen al seu alumnat per a realitzar els concerts finals. Els alumnes, després d’un únic assaig general, interpreten la cantata en un concert final davant del públic.



Cantània esdevé una vivència musical inoblidable per als alumnes, perquè els dóna l’oportunitat de trepitjar l’escenari d’un teatre acompanyats de músics professionals.



La cantata Beceroles es va estrenar el dilluns 2 de maig a L’Auditori de Barcelona, amb una programació de fins a 52 actuacions (46 a ciutats catalanes), amb la participació total de 38.480 nens i nenes de 700 escoles diferents.

 

Beceroles és un divertit joc de paraules encarregat al compositor Enric Palomar, amb text de Màrius Serra i direcció musical de Josep Prats i Elisenda Carrasco, i té com a protagonistes l’Alfred i l’Elisabet, dos joves primitius que viuen al bosc i formen part d’una tribu que tragina uns sacs enormes plens d’objectes que els serveixen per fer-se entendre. El problema arriba quan l’Alfred intenta expressar que s’ha enamorat de l’Elisabet i no troba la manera de fer-ho. Una tempesta els farà viatjar amb l’Arca de Babel pels diferents mars: Grec, Groc, Roig, Negre, etc. dels que pescaran tota mena de lletres i paraules fins arribar al Mare Monstrum on han de lluitar per salvar les expressions que ha après. Finalment, torna la calma i s’adonen que el Mare Monstrum s’ha transformat en el Mare Nostrum i l’Alfred pot expressar el que sent per la Bet en una apoteosi final.



Les entrades per Mataró tenen un preu de 4,5 € i es poden adquirir a les oficines de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC), carrer de Sant Josep, 9, a través del Servei de Tel-entrada o bé des d’una hora abans a la taquilla del Teatre Monumental.