Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte d’acollida per a dones nouvingudes “Totes plegades” és distingit amb el Premi Francesc Candel

Escoltar

El projecte d’acollida per a dones nouvingudes “Totes plegades” és distingit amb el Premi Francesc Candel

L’impulsa la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda amb el suport de l’Ajuntament

El projecte “Totes plegades”, una iniciativa d’acollida i convivència de dones al barri de Rocafonda, ha estat distingit amb el VIII Premi Francesc Candel, que la Fundació Lluís Carulla organitza amb el suport de la Direcció General d’Immigració de la Generalitat de Catalunya.




“Totes plegades” és un projecte d’acollida per a dones nouvingudes, iniciat l’any 2004 per la Vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Rocafonda amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge de la llengua i la cultura catalanes, així com la descoberta de Mataró com a ciutat acollidora. Compta amb el suport del Servei de Nova Ciutadania i, des de 2010, de l’Associació Baobab i Taghrast-Espai Amazic.

 

Els Premis Francesc Candel reconeixen i difonen les bones pràctiques en l’àmbit de la integració dels ciutadans catalans d’origen immigrant. Tenen una dotació econòmica de 3.000 € per a cadascun dels cinc projectes que resulten guardonats cada any. En aquesta VIII edició s’hi van presentar 90 propostes i, a més del projecte mataroní, van resultar premiats els projectes següents:

 

- “Desmuntant rumors”, de l’Ajuntament de Tàrrega.

- “Amb veu nova, les velles paraules”, del Centre de Normalització Lingüística d’Osona.

- “Laboratorio Antiracista”, de SOS Racisme Catalunya.

- “Projecte Arrels”, de l’Institut Roquetes, de Roquetes.

 

El lliurament dels VIII Premis Francesc Candel tindrà lloc el proper dimecres, 26 d’octubre, a les 19.00 h, al Pati Llimona de Barcelona (carrer Regomir, 3). L’acte comptarà amb la presència del director general per a la immigració de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bosch, i la presidenta de la Fundació Lluís Carulla, Montserrat Carulla.