Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus acollirà el Congrés de la Societat de Medicina Familiar i Comunitària de Catalunya

Escoltar

El TecnoCampus acollirà el Congrés de la Societat de Medicina Familiar i Comunitària de Catalunya

La trobada científica i social aplegarà uns 400 metges el 6 i 7 d’octubre



Els dies 6 i 7 d’octubre de 2011 es celebrarà el 23è Congrés de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) a la ciutat de Mataró, una trobada que organitza la vocalia del Maresme. Aquest congrés és la trobada científica més important que celebren cada any els metges de família del nostre país i aplega al voltant de 400 participants d’arreu de Catalunya, durant dos dies d’intensa activitat científica i social.




El president del comitè organitzador de la trobada, el doctor Juan José Montero, ha presentat aquest migdia en roda de premsa el congrés, juntament amb el president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, i el regidor de Salut, Pere Galbany.

 

Aquesta edició, a la qual estan inscrits ja més de 300 metges, tindrà com a lema “Medicina de Família: l’última frontera?” en al·lusió als molts reptes que ha d’enfrontar en l’actualitat l’atenció primària de salut a Catalunya. En temps de crisi, els desafiaments són majors i per això cal un esforç més gran dels professionals i la societat en general, i així ho vol transmetre aquesta nova reunió dels metges de família catalans. Convé recordar que CAMFiC aposta per la innovació com a instrument de millora de la qualitat a l’atenció primària, deixant la gestió en mans dels professionals i sotmetent a ells qualsevol política d’eficiència o economització de la despesa que es vulgui portar a terme.

 

El Congrés es celebra al parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme, i tindrà diferents àmbits per abordar la salut 2.0 i les possibilitats que obre a pacients i clínics. D’altra banda, l’alimentació serà un dels temes transversals a tota la reunió científica, ja que se’n faran diverses taules com la d’aliments funcionals i es comptarà amb una representació dels productors agroalimentaris locals. Tots els continguts es presentaran en format de ponències, taules rodones i tallers, conduïts pels grups de treball de la CAMFiC i per professionals d’altres especialitats, amb temes com la comunicació amb pacients d’altres cultures, les vacunacions, l’exercici professional o la detecció precoç del VIH. A més, es realitzaran comunicacions d’iniciatives innovadores als centres d’Atenció Primària, i dels resultats de diverses recerques a les consultes. Entre les novetats, el Congrés tindrà un espai d’experiències, que es vol constituir en una gran plataforma d’intercanvi informal entre tots els presents.

 



La participació de Mataró

 

El lloc de celebració de la trobada científica serà l’auditori del TecnoCampus (Avda. Ernest Lluch, 32. TCM 2), i els organitzadors en volen destacar la complicitat obtinguda des de la institució així com per part de les àrees de Promoció Econòmica i Innovació i Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Mataró. De fet, l’Ajuntament de Mataró participarà en el congrés amb la presentació del programa ”Destí Salut, Inverteix en el Teu Futur”, realitzat en col·laboració amb Blanquerna URL. Ho farà la professora del Grau de Nutrició d’aquesta universitat Carmen Ferrer, explicant aquest projecte que treballa amb adolescents en el marc d’una taula rodona titulada “L’alimentació, frontera de la salut” que tindrà lloc el primer dia del congrés, a les 9 h.

 



La CAMFiC

 

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) és la societat científica que agrupa els metges de família catalans, la majoria dels quals treballen en els CAPs (Centres d’Atenció Primària). CAMFIC ofereix formació per a professionals, informació als pacients i promou la recerca a través de 36 grups de treball i 9 vocalies territorials. Entre els darrers avenços aconseguits per millorar l’Atenció Primària de salut a Catalunya hi ha l’acord de desburocratització de les consultes que es desplega des de principis de 2010.