Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus Mataró-Maresme celebra el primer aniversari a la nova seu amb empresaris i estudiants

Escoltar

El TecnoCampus Mataró-Maresme celebra el primer aniversari a la nova seu amb empresaris i estudiants

El nombre d’universitaris ha augmentat prop d’un 50% en només dos cursos



Un acte sorpresa adreçat a tota la comunitat del parc ha servit aquest matí per celebrar el primer aniversari de la inauguració, el 3 de novembre de 2010, de la nova seu del TecnoCampus Mataró-Maresme al Rengle. L’acte ha consistit en un esmorzar servit a la plaça del recinte universitari per part de treballadors de la Fundació El Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica. El moment més simbòlic ha estat la bufada d’una espelma per celebrar aquest primer aniversari de manera conjunta els estudiants, els empresaris i treballadors de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme.




En aquest primer any de funcionament del parc a la nova seu, s’ha produït un salt qualitatiu i quantitatiu en les diverses branques d’activitat. En l’àmbit universitari, en només dos cursos (el passat, que va ser el primer a la nova seu del TecnoCampus, i el que acaba de començar), la xifra d’estudiants universitaris que cursen els seus estudis al TecnoCampus ha augmentat prop d’un 50 %. Dels 1.006 estudiants del curs 2009/2010 s’ha passat (en xifres provisionals de la matrícula de setembre) als 1.460 del curs 2011/2012.



D’aquesta manera, es consolida el projecte de Mataró com a ciutat universitària, amb tres centres (Escola Universitària Politècnica de Mataró, Escola Universitària del Maresme i Escola Superior de Ciències de la Salut) que tenen seu a l’edifici del TecnoCampus al Rengle, i on s’imparteixen set graus de les àrees d’enginyeria, mitjans audiovisuals, empresa, turisme i salut, a més d’un Màster Universitari en Emprenedoria i Innovació i diversos programes de postgrau.



Dins de l’espai universitari del parc s’ubica el Centre de Recursos per l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI)-Biblioteca, que en un any ha tingut 45.223 usuaris. Es tracta d’un espai adreçat en primera instància a la comunitat universitària però obert també a la ciutadania de Mataró i de la comarca.  



Pel que fa a l’activitat de lloguer d’espais per a empreses, en només un any s’ha aconseguit una ocupació de pràcticament el 100 % en una de les torres destinades a aquest ús, mentre que en l’altra torre, l’ocupació és del 54 % (80 % si es tenen en compte els precontractes i les reserves de locals). Un centenar d’empreses o fundacions tenen la seu al nou edifici del TecnoCampus al Rengle, xifra a la qual cal afegir una vintena més d’empreses instal·lades en altres edificis que gestiona la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme (Nau Minguell, edifici de Vallveric o edifici del carrer Balmes). La incubadora d’empreses, pensada per donar suport a empreses de base innovadora en els primers anys de vida, té un total de 32 empreses.



En l’àmbit del suport a emprenedors que volen crear la seva pròpia empresa, el servei d’assessorament del parc TecnoCampus Mataró-Maresme ha atès en un any un total de 718 persones, que han creat 85 empreses. S’han posat en marxa tres itineraris d’acompanyament a les persones emprenedores: bàsic, avançat i per a projectes de base innovadora, de tal manera que 511 persones han gaudit de  formació especifica i de possibilitats d’accés a finançament. També s’han ofert sessions de sensibilització d’emprenedoria als estudiants del territori amb un total de 850 alumnes assistents. Pel que fa als serveis d’acceleració empresarial, el 2010 es van dur a terme 17 accions amb 346 empresaris participants, i el 2011, 26 accions  amb 957 participants, entre les quals destaca el programa Èxit d’Accelaració Empresarial, dut a terme conjuntament amb la consultora Ernst&Young.



Quant al centre de congressos del parc, en els nou primers mesos d’activitat (entre octubre del 2010 i juny del 2011) ha estat l’escenari de 152 actes, pels quals han passat unes 17.600 persones. D’aquesta manera el centre de congressos, adherit a la xarxa Barcelona Province Convention Bureau, va adquirint rellevància per posicionar Mataró com a ciutat de congressos.



El trasllat al Rengle ha marcat la consolidació de les activitats de l’Àrea de Projectes de Transferència: el Centre de Competències d’Integració, que proporciona serveis de formació, assessorament, desenvolupament i manteniment a centres proveïdors de serveis sanitaris, consultores informàtiques,empreses i organismes de l’administració en solucions d’aplicació de les TIC al sector salut; el Centre de Coneixement Urbà, en col·laboració amb el Servei d’Estudi i Planificació de l’Ajuntament de Mataró, en el camp de l’anàlisi de la mobilitat; i el Netlab, centrat en l’assessorament i desenvolupament en l’àmbit dels sistemes de telecomunicacions (xarxes PLC, xarxes de sensors sense fils) i els sistemes interactius.