Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus Mataró-Maresme firma un acord amb una de les principals xarxes de Business Angels de Catalunya

Escoltar

El TecnoCampus Mataró-Maresme firma un acord amb una de les principals xarxes de Business Angels de CatalunyaEl president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, i el de Business Angels Network de Catalunya (BANC), Antoni Abad, han signat avui un conveni de col·laboració per promoure el finançament de nous projectes empresarials a través de la inversió privada.  Antoni Abad ha destacat, durant l’acte de signatura, que “capitalitzar les empreses és avui una qüestió crucial i BANC fa de mitjancer entre potencials inversors i empreses i emprenedors”. Miquel Rey, per la seva banda, ha destacat la gran oportunitat que obre l’acord per a les empreses vinculades al parc TecnoCampus Mataró-Maresme en un moment en què l’accés al crèdit és limitat.
L’objectiu d’ambdues entitats és establir i desenvolupar iniciatives de col·laboració en matèria de promoció i consolidació empresarial, fomentant l’ocupació, la recerca i la innovació. BANC aplicarà un descompte del 50% a les quotes d’inscripció a la xarxa per aquells emprenedors atesos i assessorats per la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme. El fet de pertànyer a la xarxa els permetrà gaudir dels serveis que presta, com la diagnosi de projecte i l’establiment de la fitxa d’emprenedor i del perfil del projecte.

 

BANC és la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, inversors privats, que va néixer per iniciativa de la patronal Cecot, de la qual el mateix Antoni Abad és president, i la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (CP’AC) amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). Alhora, BANC compta amb el suport d’ACC1Ó, està integrat a la Xarxa d’Inversors Privats (XIP) i és membre de la Red Española de Business Angels (ESBAN) i de la European Business Angels Network (EBAN).

 

BANC compta amb una plataforma per posar en contacte inversors potencials i empreses o emprenedors que cerquen finançament. Des de la seva constitució, el 2002, suma ja 22 projectes d’inversió i ha finançat gairebé 3 M€ d’una valoració global de 9,3M€. A més a més, l’aportació de BANC al teixit emprenedor també es tradueix en la creació neta de 44 llocs de treball directe.

 

Per la seva banda, el parc TecnoCampus Mataró-Maresme, en la seva área de suport a la creació d’empreses, dóna assessorament i formació i cerca finançament per a noves oportunitats de negoci: cada any, rep 700 persones amb idees de negoci, dóna assistència en el desenvolupament de 120 plans de negoci i ajuda a la constitució d’unes 100 empreses. És en aquest àmbit que s’emmarca l’acord assolit amb BANC. El parc té actualment una comunitat formada per més de 120 empreses, de les quals una trentena són projectes de nova creació ubicats a la incubadora del parc.