Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els dracs de Mataró conviden el Drac Gran i el Drac Petit de Terrassa al seu acte de Les Santes

Escoltar

Els dracs de Mataró conviden el Drac Gran i el Drac Petit de Terrassa al seu acte de Les Santes

És l’únic dia de l’any en què el Drac de Mataró i el seu fill Dragalió ballen junts



El Drac de Mataró i el seu fill, el Dragalió, es troben aquest vespre, a les 21.00 h, davant la porta de l’Ajuntament amb el Drac Gran i el Drac Petit de Terrassa, els seus convidats d’enguany, per celebrar el ball tradicional de Les Santes pels carrers de la ciutat.


 

Com és habitual en el Ball de Dracs, les quatre figures sortiran de l’Ajuntament i se separaran en dos recorreguts diferents, per retrobar-se a la plaça Xica i fer junts la resta del camí fins a la plaça de la Muralla.

 

El Drac de Mataró i el Drac Gran de Terrassa baixaran per La Riera, tombaran pel carrer de Barcelona fins a la plaça de la Peixateria  i pujaran pel carrer de Sant Cristòfor fins a la plaça Xica.

 

El Dragalió i el Drac Petit de Terrassa sortiran de l’Ajuntament pujant La Riera amunt fins al carrer Nou, arribaran a la plaça de Santa Maria i baixaran pel carrer de Santa Maria fins a la plaça Xica.

 

Un cop junts, els quatre dracs començaran la passejada conjunta pel carrer de Sant Cristòfor, el carrer de Can Xammar, la baixada de les Espenyes, el carrer de l’Hospital, el Camí Ral i la plaça de la Muralla, on acabaran el seu recorregut amb balls i pirotècnia.

 

El Ball de Dracs és l’únic dia de l’any en què es pot veure el ball conjunt del Drac de Mataró i del seu fill Dragalió.