Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els estudiants del TecnoCampus superen la mitjana catalana en inserció laboral

Escoltar

Els estudiants del TecnoCampus superen la mitjana catalana en inserció laboral



Les dades d'inserció laboral dels estudiants del TecnoCampus, segons un estudi de  l'AQU (Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari), són superiors a la mitjana catalana. Els bons resultats es donen en els estudiants dels dos centres amb seu al TecnoCampus que ja tenen estudiants graduats; en el cas de l’altre centre, l'Escola Superior de Ciències de la Salut, encara no té estudiants graduats perquè els estudis d’Infermeria es van iniciar el curs 2010-2011.




Pel que fa a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT), l'estudi avalua els resultats en carreres tècniques de l'àmbit de les enginyeries. Mentre que a nivell català l’estudi mostra una taxa de desocupació pels titulats en carreres tècniques a Catalunya del 10,89 %, en el cas de l’EUPMT les xifres d’atur baixen fins al 5,71 %, pràcticament la meitat. Així mateix, mentre que un 6,05 % dels titulats de carreres tècniques a Catalunya van trigar més d’un any a trobar la seva primera feina, en el cas de l’EUPMT aquest percentatge és de l’1,45 %.



Un 70,64 % dels estudiants universitaris TIC (telemàtica i informàtica) es van treure la carrera compatibilitzant-la amb una feina. En el cas dels graduats de l’EUPMT, la xifra augmenta fins al 84,06 %. En el cas dels enginyers tècnics industrials, les diferències són encara més grans.

 

La via més freqüent per trobar una primera feina per a un titulat en la branca tècnica és mitjançant coneguts (31,95 %) mentre que a l’EUPMT aquest és el cas de només un 14,71 % dels alumnes. Un 23,53 % dels titulats a l’EUPMt van trobar feina a través de la borsa de treball, xifra que a nivel català es redueix al 16,10 %.

 

Respecte a l’emprenedoria cal remarcar que en el cas de l’EUPMT un 2,94 % dels graduats treballen a la seva pròpia empresa, que és pràcticament el doble de la xifra mitjana catalana (1,80 %). En el cas dels enginyers tècnics industrials de l’EUPMT, aquesta xifra s’eleva fins al 7,69 %.

 

Pel que fa a l'Escola Universitària del Maresme (EUM), els diplomats en Ciències Empresarials tenen un grau d'inserció laboral del 92 % (5 punts per sobre la mitjana de Catalunya); a més, un 71 % d'aquests titulats ja treballaven els dos últims anys de carrera i ho feien en feines relacionades amb els seus estudis. Aquest percentatge està 14 punts per sobre de la mitjana de titulats en Ciències Empresarials a Catalunya.

 

Així mateix, un 81,6 % dels diplomats en Empresarials treballen en feines relacionades amb els seus estudis (gairebé 6 punts per sobre de la mitjana de Catalunya) i un 50 % tenen un sou brut mensual superior als 2.000 €, una xifra molt destacada atès que aquest percentatge per a titulats en Empresarials a Catalunya és només del 37 % del total. Un 38 % dels titulats fan feines de direcció, percentatge 10 punts superior al de la mitjana de Catalunya. Finalment, un 13,6% dels titulats van trobar feina en empreses on van fer pràctiques durant els estudis.

 

Quant als diplomats en Turisme de l’EUM, el 94 % dels que treballen van trobar feina en menys de tres mesos després d’haver acabat la carrera i el 53 % dels titulats ja treballaven els últims dos anys de la carrera i ho feien en feines relacionades amb els seus estudis, 8 punts percentuals per sobre la mitjana de Catalunya entre titulats en aquests mateixos estudis.



El 70,6 % dels titulats de l’EUM en Turisme tenen un contracte laboral fix, 5 punts per sobre de la mitjana, i un 88,2 % dels que treballen ho fan en feines relacionades amb la carrera, un percentatge molt destacat, atès que només un 63,7 % dels titulats a Catalunya en aquests mateixos estudis tenen una feina adequada al seu perfil. Només un 18,75 % dels titulats de l’EUM són mileuristes, mentre que entre els titulats en Turisme a Catalunya aquest percentatge és d’un 24,47 %. Finalment, un 37 % dels titulats en Turisme de l’EUM fan feines de direcció, un percentatge deu punts superior als dels seus homòlegs a Catalunya.