Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els grups municipals treballaran per millorar la transparència sobre els ajuts públics i els criteris d’accés

Escoltar

Els grups municipals treballaran per millorar la transparència sobre els ajuts públics i els criteris d’accés

 


El Ple de l’Ajuntament va aprovar ahir establir, per part dels grups municipals, una comissió de debat i decisió sobre els ajuts públics. L’objectiu és analitzar i elaborar propostes en relació als criteris d’accés a les ajudes per garantir la transparència i el bon ús dels recursos públics. 


La proposta de resolució va ser presentada per PPC, PSC, ICV-EUiA, CiU i CUP, i es va aprovar amb l’abstenció dels tres regidors de Plataforma x Catalunya. El text íntegre de l’acord és el següent:

 

“La crisi econòmica actual està tenint greus conseqüències per a moltes persones i famílies de la nostra ciutat. La situació actual fa augmentar el risc de vulnerabilitat i d’exclusió, tant en els col·lectius amb menys recursos com en les classes mitjanes. Igualment, la crisi també té conseqüències clares sobre les finances de les administracions públics i per tant els recursos ara són més escassos.

 

El nostre sistema de benestar ha de ser la garantia per l’equitat i la igualtat d’oportunitats, ha de poder establir els mecanismes adequats d’accés als ajuts, així com del seguiment per a un bon ús dels recursos públics.

 

Ens trobem actualment amb més necessitats i menys recursos, per la qual cosa ens obliga a abordar l’accés i seguiment dels ajuts públics en sentit ampli, per tal de minorar l’impacte que la crisi econòmica està provocant en una part important de la nostra població. Cal ser rigorosos amb els criteris d’accés, perseguir qualsevol tipus d’abús o picaresca, així com treballar contra els falsos rumors que puguin provocar conflictes de competència pels recursos. 

 

És per això que considerem indispensable establir un espai de debat i treball sobre el conjunt d’aquests ajuts, els paràmetres i condicions que s’han d’acomplir per tenir accés, la transparència en la concessió, la quantia i qualsevol altre aspecte relacionat amb els mateixos.

 

ACORDS:

 

Els Grups Municipals establiran un espai de diàleg, debat i decisió sobre els ajuts públics, per tal d’analitzar i elaborar propostes sobre quina són les realitats actuals a la nostra ciutat, així com els criteris d’accés als ajuts públics, el seguiment, la transparència i el bon ús dels recursos públics”.