Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Experts de tot el món debaten al TecnoCampus Mataró-Maresme sobre tecnologia aplicada a la seguretat

Escoltar

Experts de tot el món debaten al TecnoCampus Mataró-Maresme sobre tecnologia aplicada a la seguretat

Una setantena d’experts de 20 països diferents debaten, des d’avui, i fins divendres al Centre de Congressos del parc TecnoCampus Mataró-Maresme sobre tecnologia aplicada a la seguretat. Es tracta de la 45ena edició de la International Carnahan Conference on Security Technology, que organitza l’Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), la principal associació mundial d’enginyers d’aquestes especialitats, juntament amb l’Escola Universitària Politècnica de Mataró.El congrés l’ha inaugurat avui l’alcalde de Mataró, Joan Mora, acompanyat del president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, i del seu director general, Antoni Uix, juntament amb els responsables d’aquesta edició del congrés: el director de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMT), Marcos Faúndez, i la professora d’aquest centre Virginia Espinosa.


El director de l’EUPMT, Marcos Faúndez, ha explicat que la realització d’aquest congrés ha estat posible gràcies a l’existència del Grup de Recerca en Tractament del Senyal de l’EUPMT, amb una llarga trajectòria i reconeixement. Durant tres dies, els experts vinguts de tot el món debatran sobre els avenços en seguretat aplicada a recintes estratègics com els aeroports, on l’aplicació de diverses tecnologies cada cop més perfeccionades augmenten el nivell de seguretat sense ocasionar molèsties o retards als usuaris.En el seu discurs de benvinguda, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, ha destacat la potencialitat econòmica de Mataró gràcies, entre altres factors, a la seva posició geogràfica estratègica.Aquest és, en angles, el seu discurs íntegre i la seva traducció a continuació:“Dear AttendeesIt’s a great pleasure as major of Mataró to welcome you to this Carnahan conference on Security technology. We have the honour of hosting this conference at the Tecnocampus: the northern Barcelona Univeristy and Technology campus.Mataró is the city that hosts the Tecnocampus and the capital of the North Barcelona Area. Has 125.000 population itself and an influence area of nearly 4.000.000 people at a maximum distance of 20 miles.

We are located in a privileged area. Let me explain you why:Mataró is the greater Barcelona North Gate, 20 minutes away from Barcelona downtown and 30 minutes away from 2 international airports. We have a great beach as you can see outside our campus. Some beautiful golf courses and a great port. We are also only 1 hour away from the Pyrenees and its’ sky resorts... and we are 10 minutes away from the F1 and MotoGp circuit!!!The Mediterranean sea marks clearly our personality and a lifestyle. We live in a privileged climate which add to our traditional values of hard work, creativity and entrepreneurship. These attribute sets our county in the ideal position to become the European California.More over our city dates back to Roman times when it was a village known as "Iluro". Some ruins of a Roman bath house were recently discovered and can be visited, very close to TecnoCampus.The coastal N-II highway follows the same path as the original Roman road, Via Augusta.Also our innovative and technology genes that now result in the Tecnocampus date from long ago. As a clear example, let me explain to you that Mataró was the first city to have the railway in the Iberian Peninsula. Mataró-Barcelona was the first train line in Spain starting back in 1848.In short, we offer a great lifestyle we hope you can enjoy during this conference and in the future with your families and, we face now the XX first century, with the Tecnocampus as our territory’s main prospect for making a decisive contribution to the area’s economic and social transformation.I hope this conference will be fruitful for all of us and that we can welcome you many times after this stage.

Thanks again for visiting Mataró, Barcelona and Catalonia. Enjoy the conference and the city.“Discurs traduít:


" Benvolguts assistents,
És un gran plaer com a alcalde de Mataró donar-los la benvinguda a aquesta conferència sobre tecnologia seguretat. Tenim l'honor d'organitzar aquesta conferència al Tecnocampus:

la universitat del nord de Barcelona i el campus de la tecnologia.

 

Mataró és la ciutat on té la seu el Tecnocampus i la capital del nord de l’àrea de Barcelona.Té125.000 habitants i una àrea d'influència de prop de 4.000.000 persones en una distància màxima de 20quilòmetres.

 

Estem ubicats en una zona privilegiada. Permetin-me explicar-los per què:Mataró és la principal porta d’entrada a Barcelona pel nord. Està situada a 20minutsdel centre de Barcelona i a 30 minuts de dos aeroports internacionals. Tenim una gran platja com es pot veure des del nostre campus. Alguns magnífics camps de golf i un gran port. També estem a només una hora dels Pirineus i els seus complexos per a la pràctica de l’esquí, i a 10minuts del el circuit de F1 i MotoGP!

 

La mar Mediterrània ens marca clarament la nostra personalitat i estil de vida. Vivim en un clima privilegiat que se suma als nostres valors tradicionals de treball dur, creativitat i

esperit empresarial. Aquests atributs situen el nostre país en la posició ideal per esdevenir la Califòrnia europea.

 

La nostra ciutat es remunta a l'època romana, quan era un poble conegut com"Iluro".Les ruïnes d'una casa de banys romana van ser descobertes recentment i es poden visitar molt

prop de TecnoCampus. La costanera carretera N-II segueix el mateix camí que l'original via romana, la Via Augusta.Els nostres gens innovadors i tecnològics que han donat ara com a resultat el Tecnocampus

provenen de fa molt de temps. Com un exemple clar, permetin-me explicar-los que Mataró va ser la primera ciutat que va tenir el ferrocarril a la Península Ibèrica. Mataró-Barcelona va ser la primera línia del trena Espanya, que va començar a funcionar el 1848.En definitiva, oferim un gran estil de vida del qual esperem que podran gaudir durant aquesta conferència i en el futur amb les seves famílies. Afrontem el començament del segle XXI amb el Tecnocampus com principal aposta per fer una contribució decisiva al desenvolupament econòmic de la zona i la seva transformació social.Espero que aquesta conferència sigui fructífera per a tots nosaltres i que els puguem rebre en moltes altres ocasions en el futur.

Gràcies novament per visitar Mataró, Barcelona i Catalunya. Gaudeixin de la conferència i la

de la ciutat."