Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament aprova inicialment la modificació del Pla especial d’equipaments de l’àmbit de la Llar Cabanelles

Escoltar

L’Ajuntament aprova inicialment la modificació del Pla especial d’equipaments de l’àmbit de la Llar Cabanelles

La proposta preserva l’edifici catalogat i en construeix tres de nous

La Junta de Govern, que va tenir lloc el passat 2 de maig, va aprovar inicialment la modificació del Pla especial d’equipaments Mataró Nord i que afecta a l’àmbit de la Llar Cabanelles.



L’àmbit està situat a la cantonada sud de l’illa delimitada pels carrers de l’avinguda d’Amèrica, carrer de Mossèn Josep Molé, ronda d’Alfons X el Savi i el passeig d’Antoni Martí Cabanellas. El complex està previst que esdevingui un equipament sociosanitari.


 

El Consorci Sanitari del Maresme l’any 2009 va convocar un concurs d’idees per plantejar el desenvolupament futur del conjunt de la Llar Cabanelles. Les propostes del projecte guanyador del concurs, dirigit per l’arquitecte Manuel Brullet, han servit de base per redactar la modificació del Pla especial d’equipaments Mataró Nord.





Proposta arquitectònica de l’àmbit

 

La proposa arquitectònica defineix quatre subàmbits diferents per possibilitar la seva execució per fases:







1.- Edifici sociosanitari de nova construcció: serà un hospital de 225 llits situat a la part alta de la parcel·la amb façana al passeig d’Antoni Martí Cabanellas. L’edificació no superarà l’alçada de la planta baixa dels edificis veïns de l’avinguda d’Amèrica i estarà format per diferents cossos d’alçades variables. Sostre màxim: 7.705,02 m² i ocupació màxima del 60 %. (color groc)



2.- Edifici de la Llar Cabanelles actual: edifici catalogat que es rehabilitarà i s’adaptarà als nous usos preservant els elements arquitectònics de valor. Es conservaran els jardins que l’envolten com a l’element representatiu del conjunt. Sostre màxim: 2.885,10 m² i ocupació màxima del 30 %. (color verd)



3.- Edifici complementari de nova construcció: edifici de planta baixa i una planta pis situat al mig de la parcel·la pensat per ocultar les tanques veïnes del carrer de Mossèn Josep Molé. Sostre màxim: 670,00 m² i ocupació màxima del 80 %. (color blau)



4.- Edifici de nova construcció amb aparcament soterrani: edifici de 6 plantes amb façana a l’avinguda d’Alfons X el Savi. En el soterrani es concentraran les 123 places d’aparcament que necessita tot l’equipament. Està previst ubicar-hi una residència per a la tercera edat amb 144 llits. Sostre màxim: 3.222,98 m² i ocupació màxima del 40 %. (color violeta)

 

Tot l’àmbit ocupa una superfície total de 14.483,10 m² i es preveu una ocupació màxima del 45 %.

 

 

Antecedents

 

La Llar Cabanelles va ser construïda a finals del segle XIX com asil de pobres. Les obres de l’edifici es van acabar el 1874. L’any 1988 es va crear la Fundació Privada Can Cabanellas que actualment és la propietària del conjunt. El 2006, el Servei Català de la Salut i la Fundació Privada Can Cabanellas van signar un protocol d'intencions per impulsar la col·laboració entre les dues institucions per tal de desenvolupar en el complex de la Llar Cabanelles un nou equipament sociosanitari.

 

L’abril de 2009 el Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació Privada Can Cabanellas van signar un conveni per a l’ocupació temporal del terreny.

 

L’edifici de la Llar Cabanelles està declarat Bé d’Interès Local (BCIL) amb un nivell de protecció A (façanes, volumetria i estructura general de l’edifici).