Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contracta 121 persones en situació d’atur amb el Pla d’ocupació local ordinari

Escoltar

L’Ajuntament contracta 121 persones en situació d’atur amb el Pla d’ocupació local ordinari

 


L’Ajuntament de Mataró contractarà 121 persones desocupades gràcies a la convocatòria ordinària dels Plans d’ocupació 2010-2011 que subvencionen el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. El període de contractació començarà demà 1 de juny i durarà fins al 30 de novembre de 2011. L’objectiu principal és millorar l’ocupabilitat i l’experiència laboral de la persones participants per incrementar les seves possibilitats d’accés al mercat de treball.

 

Durant aquests 6 mesos, les persones contractades tindran una jornada laboral del 70% en què duran a terme tasques d’interès social i comunitari. La contractació inclou una part de formació complementària en la qual es potencien les competències tècniques i transversals per poder afrontar una entrevista de treball o elaborar un currículum de forma adequada i millorar el nivell en ofimàtica. 
 

A més durant el procés es farà un seguiment personalitzat per afavorir la inserció o reinserció en el mercat laboral dels participants.

 


L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha estat l'encarregat de gestionar i coordinar tot el procés, així com de dissenyar les accions formatives a portar a terme durant el període contractació, fer el seguiment i vetllar per la consecució dels objectius d’aquest projecte.

 


Quant a les professions en què s’ocuparan trobem un ampli ventall entre les quals hi ha:



animadors socioculturals, auxiliars administratius, dinamitzadors digitals, auxiliars d’inspecció, tècnics en  informàtica, conserges mantenidors, dinamitzadors comercials, educadors socials, informadors turístics, informadors cívics, oficials i peons de jardineria, paletes, pintura i manteniment, tècnics en prevenció de riscos laborals, tècnics d’empresa, tècnics d’ocupació, treballadors socials o treballadors familiars i periodistes, entre d'altres.



Totes aquestes tasques s’emmarquen en la realització dels següents projectes:



 

-        Impuls i millora de la gestió als serveis públics amb la digitalització de documents.

-        Les tecnologies de la informació i la comunicació al servei de la ciutat.

-        Arranjament i millora dels equipaments i espais públics.

-        Dinamització i cohesió comunitària.

-        Mataró, una ciutat per viure i conviure.

-        Desenvolupament turístic, comercial i industrial de la ciutat.

 

Les persones seleccionades havien d’estar a l’atur i inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya, i no haver participat anteriorment en aquest programa. Els criteris de selecció han prioritzat les persones pertanyents a algun d’aquests col·lectius: joves, persones amb discapacitat, persones en risc d'exclusió social i aquelles que han realitzat alguna acció formativa dins dels àmbits prioritzats en cada convocatòria.

 

A més, també s’han valorat factors com el socioeconòmic, l'existència de responsabilitats familiars o la manca d'ingressos econòmics a la unitat familiar o el temps en situació d'atur,    entre d'altres.

 

Aquests plans d’ocupació ordinaris complementen les contractacions realitzades en el marc dels plans d’ocupació ordinaris 2010, amb 97 persones i del Pla d’ocupació local extraordinari 2010 que va permetre contractar a 281 persones per treballar en projectes relacionats amb les energies renovables, eficiència i estalvi energètic, les tecnologies de la informació i la comunicació, i la rehabilitació d’edificis i espais públics.