Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament i els agents implicats signen el nou protocol per abordar la violència masclista

Escoltar

L’Ajuntament i els agents implicats signen el nou protocol per abordar la violència masclista

També s’ha llegit el manifest del Dia internacional contra la violència a les dones



Avui ha tingut lloc, a la Sala d’Actes de Can Palauet, la presentació i la signatura del nou Protocol per a l’abordatge integral de la violència masclista. La presentació ha anat a càrrec de la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, i hi han estat presents els diferents serveis de l’Ajuntament que han participat en l’elaboració i els agents implicats en el tema a la ciutat. Els actes s’han fet coincidir amb la celebració del Dia internacional contra la violència envers les dones.


 

El protocol, que revisa i actualitza l’existent fins ara, implica una atenció coordinada dels serveis sanitaris, socials, jurídics, policials, i serveis propis de l’Ajuntament per tal de garantir la prevenció, detecció, atenció i recuperació a les dones en situacions de violència o de perill de patir-la. El protocol l’han elaborat 28 membres de 20 serveis dels diferents àmbits que ha revisat i adequat el protocol. La comissió també és l’encarregada de corregir les disfuncions i desajustaments que es puguin produir en la seva implementació.

 

Tot seguit s’ha procedit a la signatura del protocol en el qual han signat: la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz; el regidor de Participació, i Nova Ciutadania, Joaquim Fernàndez; el president de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Pere Galbany; la consellera delegada de l’Àrea de Benestar Social i Educació del Consell Comarcal del Maresme, Neus Serra; el gerent del Consorci Sanitari del Maresme, Joaquim Esperalba; el representant del director del Servei d’Atenció Primària Mataró Maresme, Juan José Montero; la gerent territorial de Barcelona nord del Departament de Justícia, Elisabet Abella; i la diputada segona de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Mataró, Susana Rodríguez. També signaran el protocol la regidora de Via Pública i Obres, Núria Calpe, i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, que no han estat presents avui.

 

A les 12.00 hores, davant de l’Ajuntament, l’alcalde, Joan Mora, ha presidit l’acte de lectura del manifest institucional en commemoració del Dia internacional contra la violència envers les dones. El manifest, que ha estat llegit per la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum, Olga Ortiz, està consensuat per la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

 

La signatura del nou protocol i la lectura del manifest s’emmarquen en l’ampli programa d’actes amb motiu del Dia internacional contra la violència envers les dones, que engloba tota mena d’activitats (xerrades, taules rodones, teatre, etc.). El programa sencer es pot consultar al web municipal.