Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament recomana als veïns que no agafin bolets trobats a parcs i zones verdes perquè poden ser verinosos

Escoltar

L’Ajuntament recomana als veïns que no agafin bolets trobats a parcs i zones verdes perquè poden ser verinosos

La Secció de Jardineria retira des d’avui aquells que en trobi preventivament



Davant la proliferació de bolets a causa de les pluges abundants caigudes a Catalunya l’Ajuntament de Mataró recomana als veïns que no agafin ni consumeixen cap espècie trobada a zones verdes, parcs o jardins del municipi perquè podrien ser tòxiques i fins i tot mortals.


 

Precisament, la ingesta d’una “lepiota bruneoincarnata”, que a vegades creix també a zones de gespa, parcs i jardins, hauria provocat la mort d’un veí de Mataró a l’Hospital Clínic de Barcelona la setmana passada. Arran d’aquest cas el Departament de Salut de la Generalitat ha alertat sobre les greus conseqüències del consum de bolets tòxics.  

 

La Secció de Jardineria de l’Ajuntament està retirant els bolets que es troben als parcs i jardins aprofitant les tasques habituals de manteniment de les zones verdes del municipi, tot i que cal tenir en compte que la proliferació d’aquestes espècies és molt ràpida i reiterada.

 

Complimentàriament, l’Ajuntament ha editat cartells informatius provisionals amb el missatge “No colliu bolets, poden ser verinosos” per col·locar a les zones verdes més grans de la ciutat.