Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament rep en donació la col·lecció documental de Josep M. Boixet i Pujal

Escoltar

L’Ajuntament rep en donació la col·lecció documental de Josep M. Boixet i Pujal

Va ser regidor a l’Ajuntament de Mataró entre 1974 i 1979

 


L’alcalde, Joan Antoni Baron, i Conxita Martí i Robert, vídua de Josep M. Boixet i Pujal -regidor de l’Ajuntament de Mataró entre els anys 1974 i 1979-, han signat avui el contracte que formalitza la donació de la col·lecció documental del seu marit a favor de l’Ajuntament de Mataró.

 

Es tracta d’una col·lecció de 13 carpetes que contenen documents que es corresponen amb un conjunt de documentació municipal.



La col·lecció, que es conservarà a l’Arxiu Municipal de Mataró, consta del següents continguts:



“Eleccions municipals 1973”, “Premsa (1)”, “Premsa (2)”, “Urbanisme”, “Port (1)”, “Port (2)”, “Entrevistes premsa i Ple municipal ”, “Guarderies”, “Revistes”, “Política”, “Partits Polítics”, “Documentació municipal (precs i preguntes)” i “Documentació Diversa”.

 

La majoria d’aquests documents resulten molt interessants i valuosos, no només perquè il·lustren el tarannà de la vida política local durant el franquisme i la transició, sinó també pel seu contingut: campanya electoral de 1973, l’afer Valldemia, informes sobre les guarderies als barris, estatuts d’associacions de veïns, abocador d’escombraries, debats sobre la construcció del port, butlletins, manifestos i correspondència de diversos partits polítics, etc.