Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament trasllada a l’Institut Miquel Biada la major part dels Programes de Qualificació Professional Inicial

Escoltar

L’Ajuntament trasllada a l’Institut Miquel Biada la major part dels Programes de Qualificació Professional Inicial

L’objectiu és potenciar la continuïtat formativa dels joves

L’Ajuntament ha reunit a l’Institut Miquel Biada gran part dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’iniciativa municipal. Els PQPI s’adrecen als nois i les noies que finalitzen l’ensenyament secundari obligatori sense haver obtingut el títol de graduat/ada en educació secundària obligatòria (ESO).

 

A Mataró hi ha 7 PQPI d’iniciativa municipal. Dos d’ells (especialitats d’electricitat i fontaneria) ja s’impartien a l’Institut Miquel Biada en horari de tarda. Des del passat 10 de gener, 3 programes més (2 grups d’administració i 1 d’imatge personal) s’han traslladat a les noves aules de l’institut. Aquestes aules formaven part de l’antiga seu de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, edifici contigu ara en procés de rehabilitació mitjançant un dels projectes del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Els espais tenen connexió directa, mitjançant una escala, amb l’edifici de l’Institut Miquel Biada.

 

El trasllat permet una millora pel que fa als espais utilitzats. A més, a la nova ubicació els alumnes dels PQPI poden percebre més fàcilment les possibilitats de continuar els estudis, donat que a l’Institut Miquel Biada es fan cursos de formació professional de grau mitjà de la majoria d’especialitats dels programes de qualificació. El canvi els dóna accés a tallers i instal·lacions compartides.

 

En total, els 5 programes impartits a l’Institut Miquel Biada apleguen prop de 70 alumnes.

 

De moment, se seguiran impartint a Can Noè els PQPI Pla de Transició al Treball de les especialitats de cuina i comerç, tot i que les classes pràctiques del segon ja es realitzen a l’Institut Thos i Codina.