Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde destaca el sector biomèdic com a palanca per al desenvolupament econòmic

Escoltar

L’alcalde destaca el sector biomèdic com a palanca per al desenvolupament econòmic

Ha obert amb el conseller Boi Ruiz la presentació del “Mapa de Tendències 2011 de les TIC en Salut”


L’alcalde, Joan Mora, ha presidit avui conjuntament amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, l’acte de presentació del Mapa de Tendències 2011 de les TIC en els serveis de la salut a Catalunya. L’alcalde ha destacat el Clúster de Tecnologies Biomèdiques que impulsa l’Ajuntament de Mataró i que aglutina empreses, centres universitaris i institucions sanitàries com a factor de desenvolupament “que posem al servei del país”. L’alcalde ha posat de manifest la importància de l’acte d’avui, celebrat a l’auditori del Centre de Congressos del parc TecnoCampus Mataró-Maresme, pel fet que representa “un punt de trobada del sector en què oferta i demanda conflueixen per generar eficiències i economies d’escala”.

 

Per la seva banda, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha apuntat que a l’excel·lència en l’atenció sanitària a Catalunya caldrà afegir-hi millores en “la gestió del risc de la malaltia”. En aquest camp, ha assenyalat que les TIC són essencials, gràcies a eines com la carpeta de salut, el canal salut o la història mèdica compartida. Ruiz ha elogiat la tasca de la Fundació TicSalut, que té la seu al parc TecnoCampus, i que ha elaborat el Mapa de Tendències 2011 de les TIC en salut presentat avui.

 

Abans de la presentació d’aquest estudi de caràcter anual, i a la qual han assistit uns 300 professionals del sector sanitari, el conseller ha visitat les instal·lacions del parc TecnoCampus Mataró-Maresme, amb especial atenció als laboratoris de simulació d’infermeria de l’Escola Superior de Ciències de la Salut. Ruiz ha elogiat els laboratoris i les possibilitats didàctiques que ofereixen per als estudiants del grau d’Infermeria.