Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música obre les preinscripcions per al curs 2011-2012

Escoltar

L’Escola Municipal de Música obre les preinscripcions per al curs 2011-2012

Per al proper curs s’incorporen el flabiol i més instruments de percussió



L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) va obrir el passat dilluns 2 de maig el període de preinscripció per als nous alumnes de cara al curs 2011-2012. El termini de preinscripció s’allargarà fins al proper divendres 20 de maig.




Poden presentar sol·licituds les persones que hagin nascut abans de l’any 2007, aquest inclòs, i es pot optar a participar en alguns dels següents programes:

 

. Programa d’Iniciació:

- Música i moviment, nascuts els anys 2004, 2005, 2006 i 2007.

- Conjunt Orff, nascuts els anys 2000, 2001, 2002 i 2003.

- Cors, nascuts el 2007 o abans.



. Programes de Formació Bàsica 1:

- Nascuts l’any 2003 o abans.



. Programes de Formació Bàsica 2 i Formació Avançada:

- Es realitzarà una prova de nivell per adjudicar el grup i/o nivell més adequat.

 

. Conjunts vocals i instrumentals:

- Sempre que hi hagi plaça vacant de l’especialitat i el nivell requerits.

 

Les sol·licituds es poden presentar tant a l’Institut Municipal d’Educació (Baixada de les Figueretes, 1, 2n pis) com a les diferents oficines d’atenció ciutadana o als punt d’atenció dels centres cívics.

 

 

Sistema d’adjudicació de places



Quant al sistema d’adjudicació de places serà el següent: si el nombre de demandes és igual o inferior al nombre de places que s’ofereixen, tots els sol·licitants, sempre que acompleixin els requisits, seran admesos. Si pel contrari és major el nombre de demandes que el de places vacants es procedirà a baremar les sol·licituds presentades dintre del termini. En última instància, si encara persistissin empats, l’ordenació de les sol·licituds afectades es faria d’acord amb el resultat d’un sorteig públic.

 

 

Calendari del procés

 

- Presentació de sol·licituds de preinscripció: del 2 al 20 de maig.

- Publicació de les llistes de sol·licituds amb les puntuacions obtingudes: 6 de juny.

- Termini de reclamacions a la puntuació obtinguda: 7, 8 i 9 de juny.

- Sorteig del número de desempat: 10 de juny (12 h).

- Publicació de les llistes definitives d’alumnat admès: 14 de juny.

- Període de matriculació: a partir del 20 de juny.





Novetats del curs 2011-2012

 

L’oferta educativa de l’EMMM, que abasta més d’una vintena d’instruments dels àmbits de les músiques moderna, tradicional i clàssica, ha incorporat per al curs 2011-2012 un seguit de novetats. Per al proper curs s’ha ampliat l’oferta d’instruments de la música tradicional amb el flabiol i els instruments de percussió. El flabiol, particularment, és un instrument molt arrelat a Mataró i del que es vol potenciar la pràctica. També s’han incorporat instruments de vent de metall (trompa, trompeta, trombó i bombardí) a l’oferta que es realitza a la seu de Rocafonda.

 

Una altra novetat és la creació d’una orquestra de corda a l’Escola Germanes Bertomeu com a continuació del projecte 4 cordes que s’hi està desenvolupant des de ja fa dos anys.

 

En el proper curs es consolida l’oferta d’assignatures complementàries, Harmonia, Consciència Auditiva, Arranjaments i Improvisació, entre d’altres, adreçades a l’alumnat de Formació Avançada. L’EMMM compta igualment amb un programa formatiu específic per a l’alumnat que vol realitzar les proves d’accés als estudis de grau superior de música.

 

L’Escola Municipal de Música de Mataró va iniciar la seva activitat fa dos anys i té uns 800 alumnes matriculats. En aquest temps l’escola ha posat en marxa diversos conjunts com la Banda, Big Band, Orquestra de corda, Orquestra de guitarres, Grup de percussió, Grup de gralles, cors, entre d’altres, que ja han realitzat concerts a diferents indrets de la ciutat i que n’ha programat més per als mesos de maig i juny.

 

Per tal d’apropar a tots els ciutadans de Mataró les possibilitats de fer música, l’EMMM ha optat per un model organitzatiu descentralitzat. Les classes de l’àmbit d’iniciació es desenvolupen a 18 escoles de primària de la ciutat, amb activitats com el cor, el Conjunt Orff i la música i moviment, mentre que les classes d’instrument i conjunt instrumental es desenvolupen a 5 centres educatius de la ciutat.