Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’estructura de l’edifici que allotjarà el segon casal municipal per a la gent gran de Cerdanyola ja està enllestida

Escoltar

L’estructura de l’edifici que allotjarà el segon casal municipal per a la gent gran de Cerdanyola ja està enllestida

L’equipament es construeix als terrenys on hi havia el Mas Miralles

L’alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat avui les obres de construcció del segon casal municipal per a la gent gran de Cerdanyola, que estarà situat a la cruïlla entre els carrers del Pla de Bages, del Penedès i de la Garrotxa. L’equipament s’està construint als terrenys on hi havia l’antiga edificació de la finca pairal Mas Miralles.

 

El nou equipament és una de les actuacions previstes al Projecte d’intervenció integral de Cerdanyola, que estan finançades per la Llei de barris de la Generalitat de Catalunya. L’antiga edificació s’ha hagut d’enderrocar ja que la remodelació per ubicar-hi el casal era inviable, donat el tipus de materials que es van utilitzar als anys trenta per construir la casa.

 

L’Ajuntament va adjudicar l’edificació del nou casal a l’empresa Construcciones Trade, SL. Les obres tenen un pressupost de 926.116,11 € (IVA inclòs), i està previst que estiguin acabades a finals de 2011. La inversió estarà finançada al 50% per l’Ajuntament i per la Generalitat.

 

L’antiga casa del Mas Miralles es va enderrocar al setembre passat. En aquests moments, ja està acabada l’estructura del nou edifici, pel que fa els fonaments, pilars i sostres, i s’han instal·lat les peces prefabricades de la façana.

 

 

El nou casal

 

L’edifici té planta baixa més tres plantes pis, amb una superfície total útil de 428,32 m². L’accés principal estarà situat al carrer de Pla de Bages, amb connexió a l’espai públic urbanitzat al 2009. La planta baixa queda soterrada respecte al carrer de la Garrotxa, a causa del desnivell dels terrenys, i forma una mena de sòcol.

 

A la planta baixa hi haurà una sala polivalent (73,46 m²) per a la realització d’actes de ciutat adreçats a la gent gran, com activitats lúdiques, intergeneracionals, exposicions i conferències. Els serveis estaran adaptats. Les sales taller es situaran a les plantes primera i segona, aïllades de la zona més pública: a la primera planta hi haurà un grup de dues aules separades per un envà mòbil, que es podran unir per formar un únic espai; a la segona planta hi haurà dues aules independents.

 

A la tercera planta hi haurà una sala d’informàtica (31,69 m²) i el despatx per al personal de dinamització del casal.

 

La façana principal tindrà un sòcol en planta baixa format per una gelosia força transparent, que permet connectar l’interior amb la plaça exterior. La part superior estarà formada per dues capes: a l’exterior hi haurà una persiana de lames desplegables de material reciclat, procedent del rebuig que queda després de la recuperació dels residus recuperables dipositats al contenidor groc (envasos, brics, llaunes); i a l’interior hi haurà un conjunt de balconeres de vidre.

 

 

Passatge de comunicació

 

En una segona fase, l’Ajuntament preveu l’obertura d’un passatge amb escales al costat del nou edifici, que comunicarà l’espai públic amb el carrer de la Garrotxa. Aquesta actuació no es pot executar junt amb l’obra del nou casal per l’existència d’una edificació privada veïna que ocupa part del sòl qualificat com a sistema d’equipament.