Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició “Respostes al canvi climàtic. El paper dels municipis” arriba al TecnoCampus i la Casa Capell

Escoltar

L’exposició “Respostes al canvi climàtic. El paper dels municipis” arriba al TecnoCampus i la Casa Capell

Es podrà visitar a partir del 24 de març a la Casa Capell



L’alcalde i diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron, i el delegat de la Comissió Europea, Manel Camós, han inaugurat aquest matí l'exposició “Respostes al canvi climàtic. El paper dels municipis”, en el marc del II Fòrum sobre Medi Ambient i Món Local que se celebra al TecnoCampus Mataró-Maresme.


 

L'exposició és una iniciativa de la Comissió Europea i de la Diputació de Barcelona i es podrà visitar a partir del 24 de març a la Casa Capell (Passeig de l'Orfeó Mataroní,15).



Aquesta mostra forma part de les accions que Mataró impulsa en el marc del compromís adquirit com a ciutat signant del Pacte d'alcaldes i alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea que crida les ciutats d'Europa a fer un ús més eficient de l'energia per tal de combatre el canvi climàtic.



L'exposició es itinerant per diverses ciutats i pobles de Catalunya i ja s'ha pogut veure a Granollers. Després visitarà Rubí i Vic. Consta de 18 plafons explicatius que defineixen les polítiques i els compromisos de la UE en la lluita contra el canvi climàtic. També es presenten, de manera didàctica, diferents contribucions que el ciutadà pot fer en el seu dia a dia per ajudar a complir aquests compromisos.



La iniciativa està recolzada per les accions de sensibilització en vers a la ciutadania que l'Europe Direct Barcelona està portant a terme durant aquest any.



L'Administració local és la més propera a la ciutadania i es troba en una situació idònia per donar exemple d'un ús més racional de l'energia. A més, les polítiques locals d'eficiència energètica contribuiran a crear llocs de treball i a millorar la qualitat de la vida dels ciutadans.



Les ciutats són responsables directes o indirectes de més de la meitat de les emissions mundials de gasos d'efecte hivernacle. L'objectiu del Pacte d'alcaldes és reduir en un 20 % les emissions de CO2 abans de l'any 2020, mitjançant l'increment del 20 % en l'eficiència energètica i l'augment d'un 20 % en la implantació de les energies renovables.