Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMAC aprova el seu pressupost per al 2012 amb un increment del 7,42 % respecte al de 2011

Escoltar

L’IMAC aprova el seu pressupost per al 2012 amb un increment del 7,42 % respecte al de 2011

La proposta es va aprovar en el Consell Rector de l’organisme autònom

El Consell Rector de l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) va aprovar el passat dilluns 12 de desembre la proposta de pressupost de l’organisme autònom per al 2012. El pressupost puja a 5.447.218 €, xifra que representa un 7,42 % més que el 2011.


 

L’increment pressupostari es deu bàsicament a les previsions de despeses derivades de la incorporació de dos nous equipaments culturals per a la ciutat: la Biblioteca Pública Antoni Comas i el Museu de Can Marfà. Aquestes noves incorporacions comporten despeses d’increment de plantilla de personal, serveis, manteniment i inversions.

 

Dels 5.447.218 € previstos com a ingressos: el 85,86 % procedeixen de les aportacions de l’Ajuntament per transferències corrents; el 2,38 % d’aportacions municipals per inversions; el 6,34 % procedeix de preus públics establerts i altres ingressos propis de l’IMAC; i el 5,28 % correspon a ingressos obtinguts d’altres administracions o d’empreses i particulars, pel finançament de les activitats i serveis programats.

 

Així, en la proposta de pressupost de l’IMAC la part més important d’ingressos corrents correspon a l’aportació de l’Ajuntament, 4.676.721,09 € amb un augment del 9,08 % respecte el 2011. Aquest increment ve motivat per la incorporació del finançament dels dos nous equipaments culturals. L’IMAC també rep subvencions de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Maresme i d’empreses i particulars per a determinats programes d’activitats culturals que s’han vist reduïdes per a aquest any.

 

El Ple municipal serà l’òrgan que haurà d’aprovar la proposta de pressupost aprovada pel Consell Rector de l’IMAC, així com del pressupost consolidat de l’Ajuntament i de la resta d’organismes autònoms i empreses.