Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’IMPEM promociona la ruta Puig i Cadafalch Mataró-Argentona a la IX Fira Modernista de Terrassa

Escoltar

L’IMPEM promociona la ruta Puig i Cadafalch Mataró-Argentona a la IX Fira Modernista de Terrassa

També es promocionarà el conjunt de l’oferta turística de la ciutat

 


L’Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) participarà aquest cap de setmana a la IX Fira Modernista de Terrassa, on conjuntament amb l'Ajuntament d'Argentona, es promocionaran les dues ciutats amb la ruta modernista Puig i Cadafalch Mataró–Argentona, que es posa en marxa aquest cap de setmana. Serà la 7a ocasió en què Mataró participa en aquesta fira.



Mataró i Argentona comparteixen espai i estructura per fomentar la línia de cooperació entre els 2 municipis en aquest àmbit de promoció turística del modernisme.



L’objectiu d’aquesta fira és donar a conèixer les ciutats de Catalunya que, com Mataró, tenen un destacat patrimoni modernista. Així, hi seran presents la ruta industrial i modernista de Terrassa, el modernisme a l’Alt Berguedà, l’obra de Domènech i Montaner a Canet de Mar, el modernisme d’estiueig al Vallès Oriental, les propostes modernistes del Baix Llobregat, Reus i Gaudí, entre d’altres.



Per tal de fer més atractiva la fira, l'ambientació, els espectacles, les exposicions i les activitats ens transporten a aquell període històric de finals del segle XIX i principis del XX, en què aquestes ciutats van viure un etapa especialment pròspera amb la indústria tèxtil com a gran motor econòmic i amb el modernisme com a moviment d'avantguarda.

 

Mataró disposarà d’una parada semblant a les utilitzades en les fires i mercats del 1900: una estructura de fusta, tendals de roba de cotó i mostradors frontals de fusta. Cada estand a més estarà decorat amb elements i imatges que facin referència a l’època del modernisme o que en recreïn l’ambient.

 

A més de la ruta modernista Puig i Cadafalch Mataró–Argentona, l’IMPEM donarà a conèixer tota l’oferta de rutes i visites guiades i audioguiades que es poden realitzar a Mataró durant l’any, l’oferta d’activitats nàutiques i del front marítim, així com l’oferta gastronòmica, comercial, d’allotjament, i d’oci i lleure de la ciutat.

 

La Fira Modernista de Terrassa estarà oberta dissabte 7 i diumenge 8 de maig d’11 a 14 h i de 17 a 21 h, al Raval de Montserrat i als carrers de l’entorn de Terrassa.